Με 155 NAI, 131 OXI ΚΑΙ 2 ΠΑΡΩΝ έλαβε Ψήφο εμπιστοσύνης η Κυβέρνηση

Χωρίς εκπλήξεις ολοκληρώθηκε η ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, με την κυβέρνηση να αποσπά 155 θετικούς ψήφους. Προηγήθηκε διαμάχη των πολιτικών αρχηγών σε υψηλούς τόνους, με την κυβέρνηση να παρουσιάζει ένα οδικό χάρτη εξόδου από το μνημόνιο και σταδιακής επανόρθωσης αδικιών, και την αξιωματική αντιπολίτευση να ζητά εκλογές, λέγοντας ότι το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας θα δείξει ότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει τους 180 ψήφους για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Την απόπειρα εμπλοκής της εκλογής για Πρόεδρο της Δημοκρατίας με την σημερινή διαδικασία καταδίκασαν με σκληρά λόγια τόσο ο ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς (πολιτική αθλιότητα την χαρακτήρισε) όσο και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος .

Αμέσως μετά την ψηφοφορία ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτυσης Αλέξης Τσίπρας έκανε (σ.σ. αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στα Κοινοβουλευτικά χρονικά) δηλώσεις στους δημοσιογράφους. “Άνθρακες ο θησαυρός, είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: “Η κυβέρνηση δεν κατάφερε να ευρύνει την επιρροή της. Ο χρόνος τελειώνει. Το πεπρωμένον φυγείν αδύνατον”, κατέληξε.

Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, δήλωσε: “Η εντολή που πήραμε απόψε δεν θα διαψευστεί. Οι ελπίδες των Ελλήνων θα δικαιωθούν απολύτως”. Ενώ, απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με τις εκλογλές, είπε χαρακτηριστικά: “Εκλογές το 2016”.