Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Η τραγική ιστορία πίσω από μια ιστορική φωτογραφία

 

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Η τραγική ιστορία πίσω από μια ιστορική φωτογραφία

 

Η φωτογραφία της πριγκίπισσας Νταϊάνα με ένα κοριτσάκι που έπασχε από λευχαιμία έκανε το γύρο του κόσμου πριν μερικά χρόνια γιατί ήταν εκείνη που αποτύπωνε την τελευταία επίσημη “υποχρεώση” της Lady D. Το κοριτσάκι της φωτογραφίας, η Χόλι Ρόμπινσον Μαρς έχασε τη μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 21 ετών.

Το κοριτσάκι που φωτογραφήθηκε να κάθεται χαμογελαστό στην αγκαλιά της πριγκίπισσας Νταϊανα στην τελευταία δημόσια εμφάνισή της πριν από τον θάνατό της, το κορίτσι που πρωταγωνίστησε σε μια ιστορική φωτογραφία, κατάφερε να νικήσει τον καρκίνο αλλά εκείνος τη χτύπησε ξανά.

Η φωτογραφία είναι 17 ετών. Τραβήχτηκε τον Ιούλιο του 1997 στο νοσοκομείο Northwick Park του Λονδίνου. Η Νταϊάνα είχε επισκεφτεί την παιδιατρική κλινική. Τότε, η Χόλι ήταν τεσσάρων ετών και πάλευε με τη λευχαιμία. Η μητέρα της Χόλι, Κλαιρ, θυμάται τη συνάντηση με την πριγκίπισσα: “Η Νταϊάνα σήκωσε στα χέρια της τη Χόλι αλλά εκείνη ήταν πιο βαριά απ’ ό,τι περίμενε και είπε «Θεέ μου, εσύ ζυγίζεις ένα τόνο». Γι’ αυτό γελάει η Χόλι στη φωτογραφία”.

Η φωτογραφία έκανε το γύρο του κόσμου και μετά τον θάνατο της Νταϊάνα στις 30 Αυγούστου του 1997 σε τροχαίο κάτω από τη γέφυρα Ποντ Ντ’ Αλμά στο Παρίσι, χρησιμοποιήθηκε για το επετειακό νόμισμα των πέντε λιρών.

Η Χόλι κατάφερε να ξεπεράσει την αρρώστια. Και όπως λέει η μητέρα της, εμπνεύστηκε από την Νταϊάνα, ήθελε να βοηθάει τους άλλους και σπούδασε βρεφονηπιοκόμος.
Στα 16 της χρόνια δούλευε σε μια οργάνωση που προσέφερε φροντίδα σε παιδιά με ειδικές ανάγκες και τις οικογένειές τους.

Όμως ο Γολγοθάς της δεν είχε τελειώσει. Σε ηλικία 21 ετών, ο καρκίνος επέστρεψε. Οι γιατροί είπαν πως οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο σε άνθρωπο που είχε ξεπεράσει τη λευχαιμία ήταν μια στο εκατομμύριο!

Όμως εκείνη αντιμετώπισε ξανά την αρρώστια με θάρρος. “Ποτέ δεν έκλαψε. Ποτέ δεν είπε «γιατί σε εμένα», απλά πάλεψε” λέει η μητέρα της.
Παρόλο που ο 18χρονος αδερφός της Τζακ ήταν συμβατός δότη μυελού των οστών και θα μπορούσε η Χόλι να κάνει μεταμόσχευση, εκείνη αρρώστησε από τις χημειοθεραπείες και τις ακτινοθεραπείες που τελικά υπέστη πολυοργανική ανεπάρκεια και δεν άντεξε.

newsit

Αναρτήθηκε από στις