«Τρύπα» εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ εντόπισε το ΣΔΟΕ

«Τρύπα» εντοπίστηκε στα ταμεία του «Κεφαλαίου Αποζημιώσεων Φορτοεκφορτωτών» (ΚΑΦ) της Αχαΐας έπειτα από τον διαχειριστικό έλεγχο που διενήργησε το ΣΔΟΕ και αποκάλυψε έλλειμμα ύψους 270.000 ευρώ!.

Το σκάνδαλο που είχε στηθεί στις πλάτες των ασφαλισμένων αφορά εισφορές που αποδίδουν οι επαγγελματίες ώστε να λάβουν την εφάπαξ αποζημίωση όταν συνταξιοδοτηθούν. trypa-ekatontadwn-xiliadwn-eyrw-entopise-to-sdoe

Όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα «Πελοπόννησος», τα χρήματα διαχειρίζεται προσωπικό του Ταμείου που έχει και την ευθύνη της είσπραξης των εισφορών.

Η διερεύνηση της υπόθεσης από τις λιμενικές αρχές, αλλά και από τον εισαγγελέα που ανέλαβε, εστιάζει σε υπαλλήλους αλλά και στελέχη που είχαν την ευθύνη της ορθής διαχείρισης των εισφορών Ταμείου.

Το κόλπο ήταν καλά στημένο. Οι υπεύθυνοι εξέδιδαν τιμολόγια με πέντε στελέχη. Στο πρώτο, το οποίο κρατούσε ο ασφαλισμένος, αναγραφόταν το πραγματικό ποσό της εισφοράς που κατέθετε. Κάποιοι όμως, αντί για καρμπόν, είχαν τοποθετήσει ένα πλαστικό φύλλο προκειμένου το αναγραφόμενο ποσό να μην αντιγράφεται στα άλλα τέσσερα φύλλα.

Σε χειρόγραφα ανέγραφαν ένα πολύ μικρό ποσό σε σχέση με εκείνο που είχαν εισπράξει. Ενίοτε εισέπρατταν χρήματα χωρίς να κοπούν παραστατικά.

newpost.gr