“Η Ελλάδα πρέπει να διεκδικήσει δικαστικά τα Γλυπτά του Παρθενώνα

O Αυστραλός, πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής για την Επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα, Ντέιβιντ Χιλ, πιστεύει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να διεκδικήσει δικαστικά τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Μιλώντας στο «Νέο Κόσμο» της Αυστραλίας, ο κ. Χιλ είπε πως κατά την άποψή του «η Ελλάδα μπορεί να μην έχει και άλλη επιλογή».
Όπως δήλωσε ο ίδιος, μεσολάβησε ώστε αυτές τις μέρες να πάνε στην Αθήνα τρεις μεγαλοδικηγόροι με μια πολύ συγκεκριμένη αποστολή: να συμβουλέψουν-ενημερώσουν την ελληνική πλευρά για τις νομικές επιλογές που ανοίγονται μπροστά της αναφορικά με τη διεκδίκηση των Γλυπτών.

Τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν, βέβαια, πάνω στην Αμάλ Αλαμουντίν, σύζυγο του Τζορτζ Κλούνεϊ, αλλά μαζί της φτάνουν στην Αθήνα και άλλοι δύο εξέχοντες νομικοί της Βρετανίας, που έχουν, μάλιστα, ασχοληθεί ενεργά στο παρελθόν με το θέμα των Γλυπτών: ο Τζόφρι Ρόμπερτσον (ο οποίος είναι και το «αφεντικό» της Αλαμουντίν στο δικηγορικό γραφείο «Doughty Street Chambers» του Λονδίνου) και ο Νόρμαν Πάλμερ, αμφότεροι ειδικοί σε θέματα Διεθνούς Δικαίου και πολιτιστικής κληρονομιάς-ιδιοκτησίας, οι οποίοι μάλιστα φέρουν τον κορυφαίο τίτλο του Επίτιμου Συμβούλου της Βασίλισσας της Μεγάλης Βρετανίας (Queen’s Counsel).
Ο Ντέιβιντ Χιλ υπήρξε συμφοιτητής του Ρόμπερτσον.

Ο ίδιος, αν και γεννημένος στη Βρετανία, μεγάλωσε στην Αυστραλία, είναι Αυστραλός πολίτης και παντρεμένος με Ελληνίδα.
Στο παρελθόν, μεταξύ άλλων, υπήρξε διευθύνων σύμβουλος του ΑΒC, του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού ιδρύματος της Αυστραλίας, αλλά και πρώην πρόεδρος της Αυστραλιανής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Πηγή:neoskosmos.com