Μενδώνη: Τρίτο πρόσωπο στο ψηφιδωτό και πέμπτος θάλαμος!

Υπάρχει τρίτο πρόσωπο στο ψηφιδωτό της Αμφίπολης, πίσω από τις Καρυάτιδες;

Το αργότερο εντός της ημέρας της Τετάρτης θα το γνωρίζουμε.

Αυτό εκτιμά η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

“Δεν έχει αποκαλυφθεί ανατολικά και δυτικά της παράστασης όλο το ψηφιδωτό, γιατί στα σημεία αυτά πατούν τα υποστυλώματα. Μπορεί να υπάρχει και άλλο πρόσωπο ή διακόσμηση, σήμερα ή αύριο θα φανεί αυτό”, ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Μενδώνη, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Παράλληλα, πρόσθεσε και κάτι που ενυπήρχε ήδη από πριν ως υποψία, όταν λέγαμε για τις τεράστιες διαστάσεις του λόφου Καστά και τα ανεξερεύνητα κομμάτια του: “Δεν είναι σαφές αν ο επόμενος θάλαμος είναι ο τελευταίος”. Αυτό σημαίνει ότι εκτός από τον τέταρτο θάλαμο μπορεί να υπ

Μενδώνη: Τρίτο πρόσωπο στο ψηφιδωτό και πέμπτος θάλαμος!

άρχει και πέμπτος!

Η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, που συντονίζει τις έρευνες, έκανε λόγο για “μνημείο εξέχον και μοναδικό”, με αφορμή, φυσικά, το απαράμιλλης τέχνης ψηφιδωτό.

“Είναι ταφικό μνημείο, έχουν βρεθεί τα χαρακτηριστικά που προδίδουν αυτό το χαρακτήρα. Νομίζω ότι το ψηφιδωτό ενισχύει απολύτως τη χρονολόγηση ότι το μνημείο είναι του τελευταίου τετάρτου του 4ου προ Χριστού αιώνα”,πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την κυρία Μενδώνη, “αυτό το μνημείο θα συζητηθεί για παρά πολλά χρόνια και θα απασχολήσει πολύ μεγάλο μέρος της επιστημονικής κοινότητας”.