Απειλούν με μήνυση τον Σεφερλή για τηλεφωνική φάρσα σε ηλικιωμένους

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου προτίθεται να υποβάλει το κοινωφελές μη κερδοσκοπικό σωματείο “Γραμμή Ζωής”, μετά από καταγγελίες που δέχθηκε από ηλικιωμένους για τηλεφωνική φάρσα που έκανε στην εκπομπή του ο Μάρκος Σεφερλής και η οποία ξεσήκωσε πλήθος διαμαρτυριών.

Ο γνωστός ηθοποιός, που από τη Δευτέρα παρουσιάζει πρωινή εκπομπή στο Mega, τηλεφώνησε σε ηλικιωμένο ζευγάρι και τους είπε πως θα πρέπει να τους γκρεμίσουν το σπίτι για να περάσει δρόμος.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο Γεράσιμος Κουρουκλής, πρόεδρος της “Γραμμής Ζωής”, “σήμερα στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για ηλικιωμένους SOS 1065 δεχθήκαμε πλήθος κλήσεων-καταγγελιών για την ανάρμοστη συμπεριφορά του παρουσιαστή κυρίου Μάρκου Σεφερλή σε ηλικιωμένους. Στόχος του ήταν να γελοιοποιήσει ηλικιωμένα άτομα χρησιμοποιώντας τον φόβο και τον πανικό με σκοπό την υψηλή τηλεθέαση και ως εκ τούτου το οικονομικό όφελος τόσο για την εκπομπή του όσο και τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA. Η πολυπληθής παρέα του κου Σεφερλή στην εκπομπή αποτελούμενη από επαγγελματίες πανελίστες επικροτούσε το ανάρμοστο και αγενέστατο κατόρθωμα του παρουσιαστή, με γέλια κραυγές και χειροκροτήματα”.

Ο φορέας καλεί τον παρουσιαστή εντός δύο ημερών να τηλεφωνήσει ξανά στους ηλικιωμένους και να τους ζητήσει δημόσια συγνώμη, και παράλληλα να δηλώσει δημόσια ότι δεν θα επαναλάβει τέτοιου είδους “αστεία” σε ηλικιωμένα άτομα. Σε αντίθετη περίπτωση και μετά πάροδο δύο ημερών, ο φορέας μας θα υποβάλει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου.