Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει την ανωμαλία, δήλωσε από το Υπουργικό ο πρωθυπουργός

Αθήνα
Ευθεία επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε από το υπουργικό συμβούλιο ο Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας ότι η στάση της αντιπολίτευσης επιδείνωσε την εικόνα που έχουν οι αγορές για την Ελλάδα.

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι όπλο της κυβέρνησης είναι η αλήθεια και εχθρός της το ψέμα και η αποσταθεροποίηση που επιχειρείται με το ψέμα.

«Η αντιπολίτευση υπονομεύει ευθέως την σταθερότητα της χώρας και οι αγορές αντέδρασαν εις βάρος της χώρας» κατηγόρησε ο πρωθυπουργός τον ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο καταλόγισε βαρύτατες ευθύνες για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες και επηρεάστηκαν οι αγορές.

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως επιδιώκει τη σύγκρουση με τους εταίρους από θέση μάλιστα αδυναμίας και εμφανίστηκε αισιόδοξος πως με την ολοκλήρωση των τεστ αντοχής των τραπεζών και την οριστική τακτοποίηση του χρέους η χώρα θα μπει στη μετά το μνημόνιο εποχή.

Ζήτησε από τους υπουργούς να μη χαλαρώσει το κυβερνητικό έργο, να υπάρξει περισσότερος και καλύτερος συντονισμός ανάμεσα στα υπουργεία, να υπάρξει καλύτερη συνεργασία μεταξύ των υπουργών και καλύτερη προβολή του κυβερνητικού έργου.

Αναφέρθηκε εκτενώς σε σειρά φοροελαφρύνσεων και σε αποκατάσταση των αδικιών τονίζοντας πως «όλα αυτά θα χάνονταν, αν άρχιζε πάλι η αλόγιστη σπατάλη» και αν η χώρα επέστρεφε στον λαϊκισμό».

Χαρακτήρισε μάλιστα ως ορόσημο για την πορεία της κυβέρνησης μια σειρά από κρίσιμα νομοσχέδια όπως αυτό για τις περισσότερες δόσεις των οφειλών προς το δημόσιο και τα ταμεία, και τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια.

Παράλληλα, επισήμανε ότι κλείνει μια γκρίζα και θολή περίοδος για την Ελλάδα και πως δεν επιτρέπεται να ξανακυλήσουμε στην κρίση καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν ολέθριο για όλους.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε πως στόχος είναι στο τέλος της τετραετίας να έχει καλυφθεί ένα μεγάλο μέρος των αδικιών και ξεκαθάρισε πως οι εκλογές θα γίνουν όπως επιτάσσει το Σύνταγμα.

«Για αυτό και κάποιοι θέλουν με κάθε τρόπο να προκαλέσουν εκλογές τώρα γιατί ξέρουν ότι λίγο αργότερα θα είναι για αυτούς πολύ αργά. Η Ελλάδα θα πηγαίνει όλο και καλύτερα στο εξής. Αυτό φοβούνται, αυτό τους τρομάζει.»

Για να καταλήξει: «Στο χέρι μας είναι να νικήσουμε οριστικά το λαϊκισμό και την ανευθυνότητα που ταλαιπώρησε τη χώρα επί τόσες δεκαετίες. Τώρα είναι η πιο κρίσιμη στιγμή. Κερδίσαμε την εμπιστοσύνη της Βουλής.

» Και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη σε εσάς, ότι τώρα θα κάνουμε τα τελευταία βήματα ενός μεγάλου Μαραθωνίου για να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση οριστικά. Και για να μην αφήσουμε κανέναν να ξαναφέρει πίσω την κρίση.»

Newsroom ΔΟΛ