Η μεγαλύτερη φυλακή της Ευρώπης ανοίγει τις πόρτες της

Μία φυλακή 4.000 ανθρώπων, θα λειτουργήσει από το 2015 στα περίχωρα της ΑγίαςΠετρούπολης, ανακοίνωσαν σήμερα οι ρωσικές σωφρονιστικές αρχές.

«Αυτή η φυλακή στο Κόλπινο (στα προάστια της παλαιάς πρωτεύουσας της Ρωσίας) θα είναι η πιο σύγχρονη της χώρας και η μεγαλύτερη στην Ευρώπη», διαβεβαίωσε ο Γκενάντι Κορνιένκο, ο επικεφαλής της ομοσπονδιακής σωφρονιστικής υπηρεσίας, παρουσιάζοντας το έργο στους δημοσιογράφους.

Οι αριθμοί είναι εντυπωσιακοί. Το συγκρότημα, σε μια έκταση 350 στρεμμάτων, περιλαμβάνει περίπου 20 κτίρια μεταξύ των οποίων και δύο οκταώροφα που σχηματίζουν έναν σταυρό, αλλά και ένα νοσοκομείο, ένα πλυντήριο και μια κουζίνα. 33797056

Τα κελιά που θα στεγάζουν από δύο έως τέσσερις κρατούμενους είναι μεγέθους 16-30 τετραγωνικών μέτρων το καθένα.

Το νέο σωφρονιστικό κατάστημα ουσιαστικά θα αντικαταστήσει τη φυλακή Κρέστι (φωτό) που στεγάζεται σε ένα κτίριο του 19ου αιώνα και προβλέπεται ότι θα κλείσει το 2015. Η φυλακή αυτή, στις όχθες του Νέβα, στην καρδιά της Αγίας Πετρούπολης, φιλοξένησε στο παρελθόν χιλιάδες πολιτικούς κρατούμενους — από τον Τρότσκι μέχρι τους αντιφρονούντες της σοβιετικής εποχής.
Ο Κορνιένκο είπε ότι ακόμη δεν έχει αποφασιστεί τι θα γίνει με το κτίριο αυτό.

Ορισμένες πηγές ανέφεραν ότι υπάρχει η πιθανότητα να μετατραπεί σε ξενοδοχείο ή σε κέντρο τέχνης.

NewPost.gr