Ένοπλη επίθεση μέσα στο Κοινοβούλιο του Καναδά/ Canada Parliament Shooting

Οτάβα, Καναδάς

Σε συναγερμό ο Καναδάς, μετά τις ένοπλες επιθέσεις που σημειώθηκαν σε τουλάχιστον τρία σημεία στην Οτάβα: στο Μνημείο των Πεσόντων, στο Κοινοβούλιο και σε εμπορικό κέντρο στην πόλη. Το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη και ένας στρατιώτης έχει τραυματιστεί σοβαρά. Οι Αρχές προειδοποιούν τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους – Έκλεισαν οι στρατιωτικές βάσεις στη χώρα.

Οι εξελίξεις:

  • Πυροβολισμοί στο Μνημείο των Πεσόντων. Σφαίρες μέσα στο κτίριο του Κοινοβουλίου. Πυρά και σε εμπορικό κέντρο στο κέντρο της πόλης.
  • Ασφαλής ο πρωθυπουργός, έφυγε από τη Βουλή.
  • Τοπικά μέσα ενημέρωσης μιλούν για έναν ένοπλο νεκρό, τουλάχιστον δύο ή τρεις οι δράστες.
  • Αρκετά κτίρια έχουν αποκλειστεί. Η αστυνομία καλεί τους πολίτες να προστατευθούν.
  • Έκλεισαν οι βάσεις στη χώρα.

Η επίθεση, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, ξεκίνησε από το Μνημείο των Πεσόντων, όταν στρατιώτης που στεκόταν φρουρός στο Μνημείο δέχθηκε πυρά από αγνώστους, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά. Ο στρατιώτης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Στη συνέχεια, ο δράστης ή οι δράστες διέφυγαν προς το κτίριο του Κοινοβουλίου απ’ όπου ακούστηκαν και άλλα πυρά. Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για τουλάχιστον 30 πυροβολισμούς μέσα στο Κοινοβούλιο. Το κτίριο έχει αποκλειστεί από την αστυνομία.

11 φωτογραφίες

Αρχικά πληροφορίες έκαναν λόγο για έναν δράστη. Αργότερα η αστυνομία δήλωσε ότι στο περιστατικό εμπλέκονται δύο ή τρεις ένοπλοι, οι οποίοι αναζητούνται.

Το CBC μεταδίδει ότι ένας ένοπλος είναι νεκρός.

Στην πόλη έχει ξεκινήσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών και πληροφορίες αναφέρουν ότι πυροβολισμοί ακούστηκαν και σε εμπορικό κέντρο κοντά στο Κοινοβούλιο.

H καναδική αστυνομία προειδοποίησε τους πολίτες στην Οτάβα να μείνουν μακριά από τους δρόμους, από παράθυρα και στέγες κτιρίων.

Οι στρατιωτικές βάσεις στη χώρα έκλεισαν για το κοινό μετά την ένοπλη επίθεση, μεταδίδει το CBC.

Όπως μετέδωσε η καναδική τηλεόραση, επικαλούμενη το γραφείο του πρωθυπουργού, ο καναδός πρωθυπουργός Στίβεν Χάρπερ έφυγε από το Κοινοβούλιο και είναι ασφαλής.

Το περιστατικό σημειώνεται την ώρα που ο Καναδάς έχει αυξήσει το επίπεδο της τρομοκρατικής απειλής από το χαμηλό στο μεσαίο. Μόλις δύο ημέρες νωρίτερα, είχε σημειωθεί επίθεση καναδού τζιχαντιστή εναντίον δύο στρατιωτών.

Συγκεκριμένα ο άνδρας, ένας ριζοσπαστικοποιημένος ισλαμιστής παρέσυρε με το αυτοκίνητό του τους δύο στρατιώτες. Ο ένας από αυτούς πέθανε λίγο αργότερα.

Πηγή:  In.gr

Canada Parliament Shooting Video Released

A shooting was reported near the Canadian Parliament building in Ottawa on Wednesday.

After opening fire near the Canadian War Memorial, a gunman was chased into the Parliament building by police.

The Globe and Mail released a video of the ensuring firefight. Watch the footage above and read more on the shooting from the AP.

Huffingtonpost.com