Φωτίου: Το ΕΚΠΑ είναι κλειδωμένο & κινδυνεύουν άνθρωποι – Φορτσάκης: Όχι στην τρομοκρατία

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι κλειδωμένο και κινδυνεύουν άνθρωποι από ενδεχόμενες καταστροφές, υποστήριξε στον ΣΚΑΪ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου επικαλούμενη έκθεση της Επιθεώρησης Εργασίας.

Με αφορμή το περιστατικό της Δευτέρας στο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα, η κ. Φωτίου έκανε λόγο για εμπρηστικές δηλώσεις του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρου Φορτσάκη, αναφέροντας ότι «έπρεπε να καταθέσω μήνυση εναντίον του, αλλά στο πρόσωπο του βλέπω τον πρύτανη του ΕΚΠΑ όχι τον πρόεδρο της ΝΕΡΙΤ.»

Από την πλευρά του ο κ. Φορτσάκης τόνισε ότι το μέτρο αφορά αποκλειστικά το κεντρικό κτίριο όπου βρίσκονται οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου και συνεδριάζει η Σύγκλητος. «Στο κεντρικό κτίριο θα ξέρουμε ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει, στο κεντρικό κτίριο συνεδριάζουν τα συλλογικά όργανα, όταν δεν ξέρουμε ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει υπονοούμε ότι θέλουμε να διαλυθούν τα συλλογικά όργανα. Η Σύγκλητος είναι ανοιχτή σε εκπροσώπους φοιτητών, όχι σε μπουλούκια, το σύστημα που μπαίνουν ομάδες 50 – 60 ατόμων και τρομοκρατούν το σύμπαν δεν θα περάσει» τόνισε

«Προ ολίγων ημερών έδωσα άδεια να γίνει φεστιβάλ της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, αρκεί να τηρηθεί η καθαριότητα και να μην είναι υψηλή η ένταση του ήχου και το φεστιβάλ έγινε κανονικά» διευκρίνισε ο πρύτανης.

Πηγή: skai.gr