Χρυσή Αυγή: Εκ νέου άρση ασυλίας του Ματθαιόπουλου για υπόθεση ληστείας

Την εκ νέου άρση ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αρτέμη Ματθαιόπουλου για υπόθεση ληστείας –αυτή τη φορά- αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής κατηγορείται για ληστεία από κοινού – όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο- και η Βουλή αποφάσισε την άρση της ασυλίας του με 198 ψήφους «υπέρ» έναντι 4 «κατά» και 1 «παρών» σε σύνολο 203 ψηφισάντων βουλευτών . Κατά την τοποθέτησή του, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής υποστήριξε ότι ο άνθρωπος που τον κατηγορεί «έχει καταδικαστεί για ψευδορκία και με ψέματα έχω κατηγορηθεί ως ληστής» είπε, αποδίδοντας την υπόθεση σε προσπάθεια σπίλωσης της εικόνας του ίδιου αλλά και της εικόνας του κόμματος του. Κατόπιν μάλιστα της τοποθέτησής του ο κ. Ματθαιόπουλος κατήγγειλε τη διαδικασία «ως ανούσια» και αποχώρησε με όλους τους συναδέρφους του από τη Χρυσή Αυγή.

Παράλληλα, η Ολομέλεια της Βουλής απέρριψε αιτήματα για άρση της ασυλίας τεσσάρων ακόμη βουλευτών, των κ. Άδωνη Γεωργιάδη, Βασίλη Καπερνάρου, Στάθη Μπούκουρα και της κ. Λιάνας Κανέλλη.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε κατηγορηθεί «για δήλωση ψευδών στοιχείων στην επιτροπή «πόθεν έσχες» της Βουλής και μη καταβολή του αναλογούντος φόρου μεταβιβάσεως για αγορασθέν ακίνητο επί του οποίου έχουν τελεσθεί αυθαίρετες κατασκευές» και η επιτροπή Δεοντολογίας είχε εισηγηθεί ομόφωνα τη μη άρση της ασυλίας του ενώ η Ολομέλεια αποφάσισε τη μη άρση της ασυλίας του με 179 ψήφους «κατά», έναντι 13 «υπέρ», 7 «παρών» και 4 «λευκά». Μιλώντας για την υπόθεση ο κ. Γεωργιάδης αντέκρουσε τις κατηγορίες δηλώνοντας ότι προέρχονται από έναν κύριο που ήθελε να κατέβει ανεξάρτητος περιφερειάρχης Αττικής -άγνωστος σε μένα- και με κατηγόρησε για κάτι που είναι γραμμένο στο «πόθεν έσχες» μου».

Η Βουλή με 189 «όχι» έναντι 9 «ναι» και 5 «παρών» δεν ήρε την ασυλία του ανεξάρτητου βουλευτή Βασίλη Καπερνάρου που κατηγορείται για «απάτη ενώπιον του δικαστηρίου κατά συναυτουργία με συνολικό όφελος και αντίστοιχα ζημία υπερβαίνουσα το ποσό των 120.000 ευρώ» και η επιτροπή Δεοντολογίας επίσης εισηγήθηκε κατά πλειοψηφία τη μη άρση της ασυλίας του.

Απορριπτική ήταν η ψηφοφορία με 179 ψήφους «κατά», 19 «υπέρ» και 5 «παρών», και για τον ανεξάρτητο βουλευτή –προερχόμενο από τη Χρυσή Αυγή- Στάθη Μπούκουρα που κατηγορήθηκε για παράβαση του ΚΟΚ (άρθρου 34 παρ. 12Α του Ν 2696/1999, σε συνδυασμό προς το άρθρο 292 παρ. 1 του Π.Κ ).

Τέλος, με 197 «όχι», 3 «ναι», 2 «παρών» και 1 «λευκό» απερρίφθη επίσης το αίτημα για άρση ασυλίας της βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη , η υπόθεση της οποίας αφορούσε συκοφαντική δυσφήμηση.

Πηγή:skai.gr