Χάος σε ολόκληρη την Αττική από τη σφοδρή κακοκαιρία

Εικόνες χάους παρουσιάζει η Αττική, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει ολόκληρη τη χώρα.

Σε πάρα πολλά σημεία του Λεκανοπεδίου επικρατεί κυκλοφοριακό αλαλούμ με τα αυτοκίνητα να σχηματίζουν ατελείωτες ουρές. Οι δρόμοι σε αρκετές περιοχές έχουν μετατραπεί σε ποτάμια με οδηγούς να έχουν εγκλωβιστεί στα αυτοκίνητά τους.590_083c53dfc06d80f92dd28c418fa9fe48

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί από το μεσημέρι περίπου 300 κλήσεις για να παρέμβει. Οι κλήσεις από όλο το λεκανοπέδιο αφορούν κυρίως σε αντλήσεις υδάτων, απομακρύνσεις αντικειμένων και κοπές δέντρων. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι κλήσεις για βοήθεια αυξάνονται συνεχώς. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στις περιοχές του Πειραιά, του Κερατσινίου και της Νίκαιας όπου αρκετά ισόγεια διαμερίσματα και καταστήματα έχουν πλημμυρίσει.

Σε πλήρη επιφυλακή βρίσκεται ολόκληρο το Πυροσβεστικό Σώμα και ιδιαίτερα η Περιφέρεια Αττικής και η Αστυνομία για την αντιμετώπιση των μεγάλων καταστροφών που προκάλεσε η ισχυρή νεροποντή, κυρίως στη Δυτική Αττική και τον Πειραιά.

Τις προσπάθειες των πυροσβεστικών συνεργείων που εργάζονται πυρετωδώς παρακολουθούν και συντονίζουν ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Σεραφείμ Τσώκας με τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλη Παπαγεωργίου. Ο κ. Τσώκας ήταν για τρεις ώρες στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και το υπόλοιπο διάστημα στο κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος από όπου παρακολουθούσε τις εξελίξεις και συντόνιζε τις επιχειρήσεις.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στις περιοχές του Πειραιά, του Κερατσινίου και της Νίκαιας όπου αρκετά ισόγεια διαμερίσματα και καταστήματα έχουν πλημμυρίσει.

Πηγή:  enikos.gr