Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Σινά της Αιγύπτου

Την πλήρη υποστήριξή της  προς την Κυβέρνηση και το λαό της Αιγύπτου εξέφρασε η ελληνική Κυβέρνηση με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση στο Σινα. Σε τηλεγράφημα του Υπουργείου Ελληνικών επισημαίνεται ότι η Ελλάδα υποστηρίζει πάντα “τον αγώνα τους κατά της τυφλής τρομοκρατικής βίας και τις προσπάθειές τους για μία ευημερούσα Αίγυπτο, η οποία θα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας για όλη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και τον αραβικό κόσμο”.

Αναλυτικότερα, στην ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Σινά της Αιγύπτου, αβαφέρονται τα εξής: «Καταδικάζουμε με αποτροπιασμό τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Σινά της Αιγύπτου, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε περισσότερους από τριάντα ανθρώπους και προκάλεσαν τον τραυματισμό πολλών άλλων.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των θυμάτων και ευχές για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών. Διαβεβαιώνουμε, για ακόμα μία φορά, τον αιγυπτιακό λαό και την αιγυπτιακή Κυβέρνηση ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να υποστηρίζει τον αγώνα τους κατά της τυφλής τρομοκρατικής βίας και τις προσπάθειές τους για μία ευημερούσα Αίγυπτο, η οποία θα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας για όλη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και τον αραβικό κόσμο.

Εκφράζουμε για μια ακόμη φορά την εκτίμηση μας προς τις αιγυπτιακές αρχές για τις προσπάθειες που κατέβαλαν για την επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα η βιωσιμότητα της οποίας εξαρτάται και από την αναγνώριση και το σεβασμό των προσπαθειών αυτών.

Τέλος, επισημαίνουμε τη παγκόσμια σημασία της Ιεράς Μονής της Αγίας Αικατερίνης στο Σινά. Ευχαριστούμε τις τοπικές αρχές και καλούμε όλη τη διεθνή κοινότητα να έχει και στο σημείο αυτό στραμμένη τη προσοχή της».