Κέρκυρα-Πλατανιάς 1-2 – Παναιτωλικός-Πανθρακικός 3-1- ΠΑΟΚ διέλυσε την Βέροια με 4-1

Τρεις υπερπολίτιμους βαθμούς έβαλε στο.. σακούλι τους οΠλατανιάς, που επικράτησε εκτός έδρας της Κέρκυρας με 2-1

Η Κέρκυρα ήταν η ομάδα που είχε την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του παιχνιδιού, αφήνοντας τον Πλατανιά σε καθαρά αμυντικό ρόλο. Οι Κρητικοί ήταν όμως αυτοί που κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 16′ με το πέναλτι του Ναζλίδη.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν σε καλό ρυθμό και δέκα λεπτά αργότερα έφεραν το ματς στα ίσα, με το τέρμα του Μαρκόφσκι. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Ομπράντοβιτς να στέλνει ελάχιστα άουτ την μπάλα για τους γηπεδούχους, στις καθυστερήσεις.

Οι Φαίακες έχασαν σημαντική ευκαιρία στην αρχή της επανάληψης, με τον Μπανανά να διώχνει πάνω στη γραμμή το πλασέ του Χαβίτο. Και πάλι όμως ο Πλατανιάς “πάγωσε” στους γηπεδούχους στο 58′, όταν ο Αγκιλέρα νίκησε τον Σέκτους για το 1-2, που ήταν και το τελικό σκορ

 

ΠΑΟΚ – ΒΕΡΟΙΑ  4-1

Ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε με την έναρξη του αγώνα πολύ κινητικός, πίεσε ψηλά την Βέροια και πριν τη συμπλήρωση του δεκάλεπτου είχε τρεις πολύ καλές στιγμές για να ανοίξει το σκορ, με καλύτερη αυτή του 7′ με το ανάποδο ψαλιδάκι του Αθανασιάδη. Η “Βασίλισσα του Βορρά” πρόσεξε πολύ τα μετόπισθεν, αλλά δεν άντεξε στην πίεση των γηπεδούχων και στο 26′ ο Μακ κατάφερε να νικήσει τον Καντιμοίρη και να κάνει το 1-0.

Οι Θεσσαλονικείς συνέχισαν να είναι επιθετικοί και πέρα από την ευκαιρία του Μπεν στο 29′ είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης (αρκετά τα κενά στην άμυνα των φιλοξενούμενων), φτάνοντας πολύ κοντά σε ένα ακόμα γκολ στο 37′, με τον Τζανδάρη. Τελικά το 2-0 δεν άργησε να έρθει, με τον Σαλπιγγίδη να νικά από κοντά (μετά από πάσα του Μακ) τον Καντιμοίρη (42′)

Η Βέροια συνέχισε να έχει ψηλά την άμυνα της και στο δεύτερο μέρος, ο ΠΑΟΚ ήταν καταιγιστικός και έφτασε στο 3-0 στο 57′ με τον Έργκους Κάτσε. Ένα λεπτό αργότερα, ο Βέρτζος έδιωξε επάνω στη γραμμή την προσπάθεια του Σαλπιγγίδη. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να ελέγχουν απόλυτα την αναμέτρηση, χάνοντας νέα ευκαιρία με την κεφαλιά-ψαράκι του Παπαδόπουλου (68′).

Το… κοντέρ για τον ΠΑΟΚ σταμάτησε να γράφει στο 79′, με το υπέροχο τέρμα του Αθανασιάδη (4-0), το οποίο προκάλεσε ένα πλατύ χαμόγελο στον Άγγελο Αναστασιάδη! Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο 83′, με την Βέροια να πετυχαίνει το γκολ της τιμής με τον Μπεν.

 Παναιτωλικός-Πανθρακικός 3-1