Πώς η Tζούλια Ρόμπερτς αρνήθηκε τις πλαστικές, ρισκάροντας την καριέρα της

Η Τζούλια Ρόμπερτς γίνεται μέρος του διαλόγου σχετικά με την κριτική που δέχονται οι γυναίκες στο Χόλιγουντ όταν προκειμένου να διατηρήσουν τη νεότητά τους, όπως επιτάσσει η βιομηχανία, αλλοιώνουν τα προσωπικά τους χαρακτηριστικά.

Η «pretty woman», 46χρονη πια, δήλωσε σε συνέντευξή της στο You Magazine, όπου μίλησε για να προωθήσει την ιδιότητά της ως πρέσβειρα ομορφιάς – πρόσωπο της εταιρείας καλλυντικών Lancome.

«Για τα δεδομένα του Χόλιγουντ, υποθέτω ότι μάλλον πήρα ένα μεγάλο ρίσκο όταν αποφάσισα να μην κάνω λίφτινγκ. Είπα στη Lancome ότι θέλω να είμαι ένα “ώριμο” μοντέλο που γερνάει φυσικά κι εξελίσσεται στο χρόνο, οπότε θα πρέπει να με κρατήσουν για τουλάχιστον 5 χρόνια ακόμα, για να πατήσω τα 50.»

«Η όλη ιστορία είναι να απαλλάσσεσαι από τα περιττά, να μην αγκιστρώνεσαι σε πράγματα που δεν πρέπει, να καθαρίζεις το μυαλό σου και να πετάς ό,τι σε ρίχνει διανοητικά και συναισθηματικά. Υπάρχει φως κι ευτυχία πια στη ζωή μου, αυτή η ποιότητα του να μην παίρνεις τα πράγματα τόσο στα σοβαρά» λέει η Ρόμπερτς συμπληρώνοντας ότι έχει μελετήσει γιόγκα σε βάθος, κάτι που της φέρνει ισορροπία και γαλήνη σε αυτήν τη «μέση ηλικία».

Τα σχόλια της Ρόμπερτς ήλθαν στη δημοσιότητα λίγο μετά το θόρυβο των media έπειτα από την εμφάνιση της 45χρονης Ρενέ Ζελβέγκερ με εντελώς διαφορετική φυσιογνωμία μετά από αλλεπάλληλες επεμβάσεις.

Και παρόλο που η Τζούλια δεν έχει κάνει τα τελευταία χρόνια κάποια ταινία που να απογειώνει το άστρο της στο επίπεδο της οσκαρικής της εμφάνισης ως Έριν Μπρόκοβιτς, η συνειδητοποιημένη αποχή της από τη χολιγουντιανή υστερία γύρω από την αναζήτηση ελιξιρίου νεότητας στα χειρουργικά νυστέρια, της δίνει την ηρεμία και την αυτοπεποίθηση που διακρίνει κανείς πίσω από τις λέξεις.

Δυστυχώς πολλές συνάδελφοί της δεν το κατάφεραν και οι «μαγικές ενέσεις» των πλαστικών χειρουργών τους μπορεί να τις προστάτεψαν από τις ρυτίδες, αλλά όχι και από τα καυστικά σχόλια του Τύπου.

e-go.gr