Από το 2010 ώς σήμερα: Στο εξωτερικό βγήκε 1,5 δισ. ευρώ από 5.260 δημοσίους υπαλλήλους

Αθήνα
Ποσά ύψους 1,5 δισ. ευρώ φυγαδεύτηκαν με εμβάσματα σε τράπεζες του εξωτερικού από το 2010 ώς σήμερα από 5.260 δημοσίους υπαλλήλους ή τους συζύγους τους, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, σχεδόν οι μισοί εξ αυτών είναι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, ενώ οι υπόλοιποι είναι κυρίως υπάλληλοι των υπουργείων Υγείας (κυρίως γιατροί), Άμυνας, Οικονομικών, Υποδομών και των ΟΤΑ.

Μάλιστα, 415 από τους 5.260 δημοσίους υπαλλήλους με συνολικό ποσό αποστολής εμβασμάτων 117.000.000 ευρώ (μέσος όρος 283.000 ευρώ ανά υπάλληλο) αποχώρησαν πρόσφατα από το Δημόσιο για διάφορους λόγους, μετά την εντολή του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη για έλεγχο περιουσιακής κατάστασης.

Ο έλεγχος του Σώματος Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης αφορά το σύνολο σχεδόν των υπαλλήλων του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, πλην ορισμένων κατηγοριών δημοσίων λειτουργών και υπαλλήλων που εξαιρούνται από την αρμοδιότητά του, όπως αιρετά όργανα, δικαστές, μετακλητοί υπάλληλοι, αστυνομικοί, λιμενικοί, κ.λπ.

Newsroom ΔΟΛ