Κλείδωσαν τη Σύγκλητο μέσα στην αίθουσα! ‘Ενταση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών από φοιτητές που μπήκαν απρόσκλητοι

– Η Σύγκλητος δεν πρόλαβε να αρχίσει τη συνεδρίαση
– Είχαν προσκληθεί 6 φοιτητές να συμμετάσχουν στις 12.30 για να τους ακούσει η Σύγκλητος αλλά μπήκαν 50!
– Φραστικό επεισόδιο του πρύτανη, Θεόδωρου Φορτσάκη με φοιτητές
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Όμηροι περίπου 50 φοιτητών είναι τα μέλη της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σήμερα ήταν να γίνει η συνεδρίαση και μάλιστα είχαν προσκληθεί 6 φοιτητές να παραστούν σε αυτήν. Ο Πρύτανης είχε προκαλέσει τους φοιτητές να βρεθούν στην συνεδρίαση στις 12.30 για να ακουστούν οι θέσεις τους.

Όμως τελικά μπήκαν με το έτσι θέλω 50 άτομα από την αρχή της διαδικασίας. Όταν ο Πρύτανης Θεόδωρος Φορτσάκης τους ζήτησε να αποχωρήσουν επικράτησε ένταση με αποτέλεσμα οι φοιτητές να μείνουν μέσα στην αίθουσα και να κλειδώσουν τους καθηγητές και τον Πρύτανη μέσα στην αίθουσα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ

newsIt.gr

Ο αντιπρύτανης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Κωνσταντίνος Μπουραζέλης, τόνισε ότι τα μέλη της συγκλήτου βρίσκονται σε ομηρία από ομάδα φοιτητών.

«Υπό συνθήκες ομηρίας διατελεί αυτή τη στιγμή η Πανεπιστημιακή σύγκλητος. Μία ομάδα φοιτητών η οποίοι παρανόμως έχουν εισέλθει στην αίθουσα της συγκλήτου, κρατεί υπό ομηρία τα μέλη και απαγορεύει εδώ και μία ώρα περίπου οποιαδήποτε είσοδο και έξοδο», τόνισε μεταξύ άλλων στon ANT1, ο αντιπρύτανης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Κωνσταντίνος Μπουραζέλης.

enikos.gr