Χωρίς ρεύμα όλο το Μπαγκλαντές

Σταμάτησαν τη λειτουργία τους όλοι οι ηλεκτροπαραγωγικοί σταθμοί

B4CAE10B6F6474F768C36A9BC69C9585
Ολόκληρο το Μπανγκλαντές είναι σήμερα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα εξαιτίας μιας βλάβης που σημειώθηκε σε μια γραμμή μετάδοσης, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας.

Τεχνικοί «εργάζονται για να επιδιορθώσουν τη βλάβη», από την οποία έχουν επηρεαστεί όλες οι περιοχές που συνδέονται με το εθνικό δίκτυο ηλεκτροδότησης, δήλωσε ο Μασούντ Αλμπερούνι, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Ενέργειας.

«Στο εθνικό δίκτυο σημειώθηκε μια βλάβη» προς το μεσημέρι, δήλωσε ο Αλμπερούνι. «Κατά συνέπεια όλοι οι ηλεκτροπαραγωγικοί σταθμοί σταμάτησαν αυτομάτως τη λειτουργία τους», διευκρίνισε προσθέτοντας ότι είναι «η πρώτη φορά από το 2007 που το σύνολο της χώρας βρίσκεται χωρίς ηλεκτρικό».
Καθώς το Σάββατο είναι αργία στο Μπανγκλαντές, οι επιπτώσεις για τη βιομηχανία είναι μικρότερες απ’ ό,τι θα ήταν αν η βλάβη σημειωνόταν σε εργάσιμη ημέρα. Ωστόσο οι κατοικίες και τα εμπορικά καταστήματα είναι σήμερα χωρίς ηλεκτρικό.
Το διεθνές αεροδρόμιο της Ντάκα τροφοδοτείται από γεννήτριες, διευκρίνισε ο Αλμπερούνι. Ο αξιωματούχος δεν έκανε γνωστό σε ποια γραμμή μετάδοσης παρουσιάσθηκε το πρόβλημα. Ωστόσο τα μέσα ενημέρωσης του Μπανγκλαντές ανέφεραν πως πρόκειται για μια γραμμή μεταφοράς ηλεκτρικού από την Ινδία.

Από τα τέλη της περασμένης χρονιάς, το Μπανγκλαντές εισάγει ηλεκτρική ενέργεια από την Ινδία, μέσω μιας γραμμής που ξεκινάει από το κρατίδιο της Δυτικής Βεγγάλης, στην ανατολική Ινδία, και φθάνει στο νοτιοδυτικό Μπανγκλαντές.
Στο Μπανγκλαντές, μία από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου, η αύξηση της κατανάλωσης ενέργειας υπερβαίνει πλέον την οικονομική ανάπτυξη, καθώς η μεσαία τάξη διευρύνεται και η εκβιομηχάνιση εντείνεται σε μια χώρα με μικρές δυνατότητες στην παραγωγή ενέργειας.

 NewsBeast.gr