Γέφυρες συνεργασίας & αλληλεγγύης του ΕΕΣ

Σε εορταστικό κλίμα, όπως αρμόζει στην εθνική μας επέτειο και σε μια κατάμεστη ηλιόλουστη πλατεία στο «Πάρκο Λιθαρίτσα» οι εθελοντές του Περιφερειακού Τμήματος Ιωαννίνων του ΕΕΣ «Δημιούργησαν γέφυρες συνεργασίας & αλληλεγγύης” με όλο το κοινό της πόλης μας με ελεύθερη είσοδο. Όπως ανέφερε η κ. Μάρθα Παπαδοπούλου, Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος του ΕΕΣ η εκδήλωση αυτή αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης «Όλα τα παιδιά της πόλης μας μαζί» και «ο στόχος μας είναι να ευχαριστήσουμε τους μικρούς ήρωες και τις οικογένειές τους με την παροχή ευρύτερων κοινωνικών υπηρεσιών από τους εθελοντές μας, οι οποίοι διαθέτουν το κύρος και είναι σε θέση να υποστηρίξουν σθεναρά προγράμματα έκτακτης ανάγκης.image2

Εκτός των άλλων τόνισε ότι «το πρόγραμμα «Αυτόματος εξωτερικός απινιδιστής για διάσωση παιδιών και ενηλίκων» είναι δυνατόν να υλοποιηθεί από τους εθελοντές μας οι οποίοι, εκτός των άλλων, εκπαιδεύονται στις Βασικές Πρώτες βοήθειες, στη χρήση ΚΑΡΠΑ, στην αναγνώριση της διακοπής της καρδιακής λειτουργίας και τη δοκιμή προσπάθειας για την επαναφορά. Επισήμανε, επιπλέον, ότι κοινός στόχος των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Περιφ. Τμήματος του ΕΕΣ, των εφοριών των τομέων και όλων των εθελοντών είναι να στρέψουμε ακόμη μια φορά το ενδιαφέρον μας στον αστικοποιημένο τρόπο ζωής με ένα συγκεκριμένο πλάνο δράσης το οποίο παρουσιάζει τεράστιες ευκαιρίες και μπορεί να λειτουργήσει σαν ένας μηχανισμός ανάδειξης αξιών, ενθάρρυνσης ώστε όλοι οι άνθρωποι να γίνουν αρωγοί για την παροχή επαρκών κοινωνικών υπηρεσιών, να προστατευθεί η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και να καλλιεργηθεί κλίμα εμπιστοσύνης στην πρόληψη υγείας.

1975139_721842594564770_4189954770317499337_n

Όλα, επομένως, τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους μετά την παρέλαση γιόρτασαν, ενημερώθηκαν, διασκέδασαν, εκπαιδεύτηκαν, γεύτηκαν τα εδέσματα από τον sef και τους σπουδαστές του Θεσσαλικού ΙΕΚ Γιάτσος με βάση το ιπποφαές, δροσίστηκαν με «ΖΑΓΟΡΙ» νερό εμφυαλωμένο, γνώρισαν τις σύγχρονες “αμαζόνες” με την προσφορά της Αντικαρκινικής Εταιρείας και ένιωσαν τον κύκλο της ζωής με τους ζωντανούς υπέρηχους από τον κτηνίατρο κ. Δημήτριο Αθανασιάδη σε εγκύους προβατίνες. Ο Ιππικός Όμιλος Νομού Ιωαννίνων με τα άλογα προσέφερε ιππασία, τσουβαλοδρομίες και σκυταλοδρομίες ενισχύοντας την κινησιολογία, καθώς πρόκειται, εκτός των άλλων, για άθλημα. Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου μας κ. Χαρίσης αναφέρθηκε με αφορμή τον εορτασμό του Οκτώβρη, του μήνα πρόληψης του καρκίνου του μαστού, στην πρόοδο της επιστήμης.10733559_972339152792981_1483124342_n

Ο κλόουν από την Τίτα Μίτα, η minni και η peppa ping από τα Παιδικά Partry Ιωάννινα διασκέδασαν με το δημιουργικό παιχνίδι. Η Περιφέρεια Ηπείρου με τον κ. Καραγιάννη με μια ιστορική αναδρομή στην ιστορία του αλόγου τόνισε τη σημασία της θεραπευτικής και παιδαγωγικής ιππασίας. Το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου εφιστά την προσοχή στην ιππασία και στο άλογο ως μέσο επικοινωνίας σε άτομα με θέματα άρθρωσης λόγω της ανάπτυξης της γενικής και λεπτής κινητικότητας καθώς και της ρύθμισης του κεντρικού και περιφερειακού νευρικού συστήματος.

Στη συνέχεια με πρωτοβουλία του Προέδρου & Συμβούλου των Ι.Ι.Ε.Κ. ΔΕΛΤΑ στην

10735634_972339229459640_283162577_n

Ελλάδα κ. Γιάννη Καρανταλή, με τη συμβολή των κυρίων Όλγα Κριτσιμά, Διευθύντριας στα Ιωάννινα και Φωτεινή Στράντζαλη, Υπεύθυνης Δημοσίων Σχέσεων στα Ιωάννινα έγινε ΔΩΡΕΑ απινιδιστή στο Περιφερειακό Τμήμα Ιωαννίνων του ΕΕΣ, προκειμένου οι εκπαιδευμένοι εθελοντές του να τον χρησιμοποιήσουν και να σώζουν ζωές παιδιών και ενηλίκων.

Η κ. Μάρθα Παπαδοπούλου ως Πρόεδρος του Περ Τμ. Ιωαννίνων του ΕΕΣ ευχαρίστησε όλους του συμμετέχοντες με αφορμή τον εορτασμό της εθνικής επετείου λέγοντας ότι όπως «ο πατριωτισμός είναι ανιδιοτελής προσφορά στην πατρίδα, χωρίς διεκδίκηση ανταλλάγματος και χωρίς προσδοκία προσωπικής ανταμοιβής έτσι και η αγάπη για τον Ερυθρό Σταυρό είναι πράξη και συμμετοχή. Είναι υποταγή του Εγώ στο Εμείς και του μέρους στο όλον με αίσθημα δικαίου απέναντι στους αδύναμους ή σε όσους δεν ακούγονται».

10748854_972339376126292_1810901042_n