Άρον άρον θα φύγει ο Πούτιν από το G20 ενοχλημένος από την κριτική

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν σκοπεύει να μην παραστεί την Κυριακή σε ομάδα εργασίας στο πλαίσιο της συνόδου των 20 ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων χωρών (G20) στο Μπρισμπέιν της Αυστραλίας και να επισπεύσει την αποχώρησή του, ύστερα από τις πιέσεις τις οποίες δέχτηκε από Δυτικούς ηγέτες σχετικά με την ουκρανική κρίση, δήλωσε Ρώσος αξιωματούχος ο οποίος τον συνοδεύει.

Ο κ. Πούτιν δέχτηκε κριτική για τη στάση της Μόσχας στην ουκρανική κρίση από αρκετούς ηγέτες στη σύνοδο, περιλαμβανομένων του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και του πρωθυπουργού του Καναδά Στίβεν Χάρπερ.

«Φαντάζομαι θα ανταλλάξουμε χειραψία, αλλά έχω μόνο ένα πράγμα να σας πω: πρέπει να φύγετε από την Ουκρανία», είπε ο κ. Χάρπερ στον κ. Πούτιν στη σύνοδο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Καναδού πρωθυπουργού, Τζέισον ΜακΝτόναλντ.

Η απάντηση του κ. Πούτιν στο σχόλιο του κ. Χάρπερ δεν ήταν θετική, δήλωσε σε e-mail του ο κ. ΜακΝτόναλτ, χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

Οι Δυτικοί ηγέτες έχουν απειλήσει με την επιβολή περαιτέρω κυρώσεων τη Ρωσία, εάν δεν αποσύρει τα στρατεύματά της από την Ουκρανία, γεγονός το οποίο επισκίασε τις συνομιλίες στη σύνοδο.

Naftemporiki.gr