Αναμένονται εξελίξεις μετά την ήττα-σοκ της Εθνικής Ελλάδος από τα Νησιά Φερόε

Παρελθόν (οδυνηρό) είναι πλέον ουσιαστικά ο Κλαούντιο Ρανιέρι για την Εθνική Ελλάδος Ποδοσφαίρου καθώς ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Γιώργος Σαρρής τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες, με δηλώσεις του, δρομολόγησε (με καταστροφική καθυστέρηση, όμως) την απομάκρυνση του Ιταλού Τεχνικού από το πάγκο της ομάδας.

Η ΡΗΡ, με θάρρος ταυτόχρονα μετά τη λήξη του πλέον ντροπιαστικού αγώνα της Εθνικής στην Ιστορία της (ακόμη και όταν ηττάτο κάποτε η Εθνική με 4-0 και 5-0, έχανε από εθνικές ομάδες  κλάσεως και όχι από ερασιτέχνες!)  επεσήμανε ότι ο άνθρωπος αυτός, ανεξαρτήτως παρελθόντος ή και μέλλοντός του, δεν μπορεί να είναι ο υπεύθυνος Τεχνικός της ομάδας που το 2004 ανακηρύχθηκε σε Πρωταθλήτρια Ευρώπης!..  Μόνο εμπόδιο ικανό να ανατρέψει τις προβλέψεις για απομάκρυνση του κ. Ρανιέρι είναι το ύψος της  …αποζημίωσής του! (Αλήθεια, γιατί όταν κάποιος αποτυγχάνει στην επιτέλεση του έργου που ανέλαβε, πρέπει και να αποζημιώνεται;)

Πάντως, όπως αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα, οι εξελίξεις στο στρατόπεδο της Εθνικής ομάδας, που κατάφερε να χάσει από τα Νησιά Φερόε στο “Γ. Καραϊσκάκης” και να πιάσει… πάτο στην προσπάθεια πρόκρισης στο Euro 2016, θα είναι ραγδαίες.

Όπως γράφει το NewsIt.gr, “…μετά την πιο ντροπιαστική εμφάνιση της ελληνικής ομάδας στη σύγχρονη ιστορία της, ο Ρανιέρι ναι μεν ανέλαβε την ευθύνη, αλλά δεν έκανε κουβέντα για παραίτηση. Στην ΕΠΟ ωστόσο, είναι αποφασισμένοι να δρομολογήσουν τις εξελίξεις για την απομάκρυνση του Ιταλού τεχνικού, ο οποίος έχει “στρογγυλοκαθίσει” στο διετές συμβόλαιο του, με ετήσιες απολαβές 800.000 ευρώ.

 

Παρά το “αγκάθι” της αποζημίωσης του Ρανιέρι, (ΡΗΡ η αποζημίωση του 63χρονου προπονητή, το συμβόλαιο του είναι διάρκειας δύο ετών ανέρχεται σε 1,6 εκατ. ευρώ.) ο Γιώργος Σαρρής προανήγγειλε ουσιαστικά την απόλυση του Ιταλού με μεταμεσονύκτια δήλωση που μοιράστηκε στους εκπροσώπους του Τύπου, στην οποία μεταξύ άλλων ανέλαβε την ευθύνη για την ατυχέστατη -όπως αναφέρει- επιλογή του.

«Μετά το σημερινό καταστροφικό για την Εθνική Ομάδα αποτέλεσμα, αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για την ατυχέστατη επιλογή του προπονητή, που είχε σαν συνέπεια να εμφανιστεί ενώπιον των Ελλήνων φιλάθλων αυτή η κάκιστη εικόνα της Εθνικής Ομάδας. Σε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο που θα συγκαλέσω θα αναλάβω την ευθύνη και ενώπιον των μελών του και θα δρομολογήσω όλες τις απαραίτητες αλλαγές που χρειάζονται για να μην ξαναζήσει η Εθνική Ομάδα μια τόσο ντροπιαστική βραδιά», ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΠΟ

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι Έλληνες διεθνείς εμφανίστηκαν ντροπιασμένοι μετά το τέλος του αγώνα, και παραδέχθηκαν ότι “καταστρέφουν μια ομάδα δέκα ετών”, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Κονέ. Ο κόσμος αποδοκίμασε τους Έλληνες διεθνείς στη διάρκεια και στο φινάλε του αγώνα, κάποιοι εξ αυτών ζήτησαν συγγνώμη από τους Έλληνες φιλάθλους, ωστόσο αυτό που χρειάζεται για να ανατραπεί η κάκιστη εικόνα της Εθνικής είναι άμεσες αλλαγές σε όλα τα επίπεδα, όπως επισημαίνει το NewsIt.gr.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (Από το In.gr)

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι τόνισε στην συνέντευξη Τύπου για:

Το πρώτο του σχόλιο για το ματς: «Σίγουρα δεν ήταν ένα καλό ματς για εμάς. Δεν ήταν μία θετική εξέλιξη. Σαφώς είχαμε την θέληση για τη νίκη όμως δεν τα καταφέραμε. Είχαμε τις ευκαιρίες για να σκοράρουμε όμως η αντίπαλη ομάδα άξιζε τη νίκη».

Την προ ημερών επισήμανσή του περί… καταστροφής: «Νομίζω πως τα πάντα μπορούν να διορθωθούν μέσα από σκληρή δουλειά. Αυτή είναι το κλειδί. Κανείς δεν το πίστευε πως θα ήμασταν εδώ. Κάναμε το λάθος να πιστέψουμε πως ήταν ένας εύκολος όμιλος όμως τα πράγματα στο ποδόσφαιρο δεν είναι έτσι».

Το κατά πόσον αυτή η ήττα είναι η πιο βαριά στην καριέρα του: «Δεν έχω κάνει ποτέ μέσα μου αυτόν τον υπολογισμό. Δεν έχω δει μία ήττα ότι είναι χειρότερη από την άλλη. Όλες οι ήττες είναι κακές. Θα πρέπει να τις αφήνουμε πίσω και να κοιτάξουμε μπροστά».

Το πως γίνεται να συνεχίσει στην Εθνική μετά από αυτό το… κάζο: «Θα συνεχίσω δουλεύοντας».

Το εάν υπάρχει χρόνος: «Δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό. Με ενδιαφέρει να συνεχίσω για να αλλάξω αυτήν την κατάσταση».

Το τι έφταιξε και το εάν μίλησε με τον κ. Σαρρή: «Δεν έχω μιλήσει με κανέναν μετά τον αγώνα. Είμαστε τελευταίοι γιατί αυτή η θέση μας αξίζει. Και γι’ αυτό είναι υπεύθυνος ο προπονητής».

Την αγωνιστική… κρίση των παικτών: «Κοιτάξτε. Δεν έχω μιλήσει ακόμα στους παίκτες μου. Θα τους δω στην προπόνηση και θα δούμε τι πήγε στραβά. Από την πρώτη στιγμή γνώριζα την κατάσταση κάποιων παικτών και πως ορισμένοι ήταν εκτός φόρμας. Ότι κάποιοι είχαν κόπωση από υποχρεώσεις. Αυτήν την εβδομάδα είδα μία ομάδα σε φόρμα. Και αυτή η ήττα ήταν μία έκπληξη και για μένα και για τους παίκτες μου».

Τις πιθανότητες πρόκρισης για την Ελλάδα: «Να σας πω την άποψή μου. Ξέρω εδώ και μήνες τους παίκτες και την ατμόσφαιρα. Πιστεύω πως οι Έλληνες παίκτες έχουν καρδιά, ψυχή και μπορούν να ανταποκριθούν πιο καλά με την πλάτη στον τοίχο. Ελπίζω να βγάλουν στο γήπεδο την συγκέντρωση και την ανάλογη αποδοτικότητα και τότε ναι θα έχουμε πιθανότητες».

Τον αντίκτυπο της ήττας και το πόσο οδυνηρό είναι αυτό αποτέλεσμα: «Είναι πολύ σκληρό. Πιστεύω πως ήταν πολύ οδυνηρή η ήττα. Ένα πολύ κακό αποτέλεσμα. Τα λόγια είναι φτωχά. Δεν σκέφτομαι εμένα αλλά την ομάδα. Είναι πολύ άσχημος ο τρόπος που χάσαμε και μπροστά σε αυτό το υπέροχο κοινό που δεν σταμάτησε μέχρι το τέλος να υποστηρίζει αυτήν την Εθνική».

Τοροσίδης: «Φταίμε οι παίκτες. Δεν πολεμάμε»

Ανήμπορος να κατανοήσει τι είχε συμβεί στον αγωνιστικό χώρο εμφανίστηκε ο Βασίλης Τοροσίδης, αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με τα Νησιά Φερόε: «Σίγουρα είναι από τις χειρότερες βραδιές μου. Για μένα, για το ελληνικό ποδόσφαιρο, για τη χώρα. Μπορεί να είναι η μοναδική φορά που δεν έχω να πω κάτι. Φταίμε πάνω απ΄όλα εμείς οι ποδοσφαιριστές. Πρέπει να ζητήσουμε συγνώμη από τον κόσμο.

Τέσσερα παιχνίδια δεν πολεμάμε, δεν είναι μόνο σήμερα. χάθηκε η μαγεία που είχε αυτή η ομάδα. Δεν πολεμάμε! Δεν ξέρω τι φταίει. Δεν μπορώ να δώσω εξήγηση. Χάσαμε από μια αδύναμη ομάδα που έπαιξε καλύτερα από εμάς. Δεν ξέρω πως να μας χαρακτηρίσω. Ανύπαρκτους; Απαράδεκτους; Εμείς φταίμε. Αν μου έλεγες πριν δύο μήνες για αυτό το πράγμα, δεν θα το πίστευα. Δεν ξέρω τι να πω. Δεν υπάρχει εξήγηση. Και έξι ώρες να κάτσω να συζητήσω, δεν θα βγάλω άκρη».

Ερωτηθείς για τον ρεαλιστικό στόχο από εδώ και πέρα, ήταν ξεκάθαρος: «Ποιος ρεαλιστικός στόχος; Ποια πρόκριση; Ο στόχος είναι να ξυπνήσουμε. Πλάκα κάνετε».

Κονέ: «Καταστρέψαμε μια ομάδα 10 ετών»

Ο Παναγιώτη Κονέ μιλώντας στις κάμερες μετά το τέλος του αγώνα, δεν κρύφτηκε: «Δεν θέλω να μιλήσω τακτικά ή αγωνιστικά. Η νοοτροπία ήταν πολύ κακή για μια ακόμη μια φορά! Μετά το Μουντιάλ η νοοτροπία δεν είναι η ίδια. Φταίμε όλοι μας. Πρέπει να αλλάξει αυτό. Κατά 95% έχουμε μείνει εκτός. Από πού να αρχίσω και να τελειώσω… Τι να πω… Δείξαμε μια ακόμη φορά ότι δεν είμαστε η ομάδα του Μουντιάλ. Ξέρουμε πολύ καλά τι φταίει. Από τον προπονητή, τους παίκτες και την διοίκηση της ΕΠΟ», τόνισε –αρχικά- ο διεθνής άσος και συνέχισε:

«Δεν έπαιξε ο Ρανιέρι στο παιχνίδι αυτό, ούτε ο Σαρρής. Εμείς κατεβήκαμε στον αγωνιστικό χώρο. Σε αυτά τα τέσσερα ματς δείξαμε ότι χαλάμε την οικογένεια και την ομάδα των 10 ετών. Εγώ από μικρό παιδί θυμάμαι η ομάδα να δείχνει την αγάπη για την ομάδα και την προσωπικότητα. Όποιος παίζει για την ομάδα πρέπει να παίζει με ενθουσιασμό για την ομάδα αυτή.

Εμείς καταστρέψαμε μια ομάδα 10 ετών με αυτές τις εμφανίσεις. Πρέπει όλοι να σκεφτούμε. Πρέπει να δούμε σε βίντεο πως έπαιζε εκεί η ομάδα του 2004.Ένα μεγάλο συγγνώμη από τον κόσμο. Από αυτούς που μας στήριζαν όλα αυτά τα χρόνια. Δεν είναι κατάσταση αυτή στην ομάδα», κατέληξε.

Μόρας: «Το χειρότερο βράδυ μας»

Απογοητευμένος ο Βαγγέλης Μόρας, ο οποίος τόνισε πως αυτό ήταν το χειρότερο βράδυ της Εθνικής ομάδας… Επίσης, υπογράμισε πως πρέπει πλέον να κοιτάξουν όλοι μπροστά.

Αναλυτικά όσα είπε στη ΝΕΡΙΤ: «Το χειρότερο βράδυ για μας. Ό,τι και να πούμε είναι λίγο. Δεν ξέρω αν φτάνει μια συγνώμη. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο. Κοιτάμε μπροστά και προσπαθούμε για το καλύτερο. Βγάλαμε τα μάτια μας μόνοι μας. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι χειρότερο από αυτό. Ο καθένας ας αναλογιστεί τις ευθύνες του. Να κοιτάξουμε τι έφταιξε».

Για την επίθεση στον Ζωγράφο: «Δεν πρόκειται να βελτιωθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν περίμενα κάτι καλύτερο. Θέλω να σταθώ στη δική μας εικόνα. Δεν καταφέραμε να κερδίσουμε και μας πικραίνει. Να δώσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε γι’ αυτή την ομάδα. Εξαρτάται από μας όσοι θα είναι στην επόμενη αποστολή να προσπαθήσουν για το καλύτερο».

Χριστοδουλόπουλος: «Σφαλιάρες όλα αυτά»

Νέα αρχή πρέπει να κάνει η Εθνική ομάδα σύμφωνα με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος τόνισε πως αυτές οι κακές εμφανίσεις και οι ήττες είναι σφαλιάρες ενόψει της συνέχειας. Αναλυτικά όσα είπε στην κάμερα της ΝΕΡΙΤ: «Θα τολμήσω να το πω ότι για ακόμη μια φορά δεν κάναμε αυτά που μας είπε ο προπονητής μας. Αν πούμε ότι όλα αυτά είναι σφαλιάρες για να… κατεβάσουμε τα αφτιά θα αδικήσει και μας τους ίδιους. Ας το δούμε έτσι όμως. Να κάνουμε μια νέα αρχή. Δεν είναι δικαιολογία αλλά δυστυχώς η πικρή αλήθεια».

Καραγκουνης: «Δεν φτάνει μόνο το ταλέντο»

Ο άλλοτε αρχηγός της «γαλανόλευκης» επισήμανε πως τα παιχνίδια με τους θεωρητικά πιο αδύναμους είναι τα πιο δύσκολα και τόνισε αρκετές φορές το θέμα της σωστής νοοτρπίας, σημειώνοντας ότι δεν αρκεί μόνο το ταλέντο.

«Η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη… Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να πούμε τι πράγματα χρειάζονται… Θα μιλήσουμε, θα αναλύσουμε και θα δούμε τι πρέπει να γίνει», ανέφερε μεταξύ άλλων ο «Κάρα» στην κάμερα του ΟΤΕ TV και πρόσθεσε:

«Είναι μια πολύ άσχημη βραδιά για όλους μας. Το αποτέλεσμα είναι οδυνηρό και σαν αποτέλεσμα και σαν εικόνα. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα».

Αναφερόμενος στη νέα εποχή της Εθνικής είπε: «Κάθε μετάβαση είναι δύσκολη, αλλά όχι σ’ αυτό το σημείο. Υπάρχουν κύκλοι και στο ποδόσφαιρο και στις ομάδες, παντού. Είναι δύσκολο να κλείσει ο ένας κύκλος και ν’ ανοίξει ο άλλος. Κάποιες φορές είναι πιο δύσκολο να αντιμετωπίσεις τέτοιες ομάδες παρά να αγωνιστείς στο Μουντιάλ. Γιατί στο Μουντιάλ έχεις μεγαλύτερη συγκέντρωση, είσαι 100% έτοιμος, δεν έχεις πρόβλημα να χάσεις.

Όποιος μας ακούει, θα νομίζει ότι λέμε άσχετα, αλλά τόσα χρόνια στο ποδόσφαιρο και με την εμπειρία ξέρω ότι πρέπει να βρούμε τον τρόπο για να αντιμετωπίσουμε τα θεωρητικά εύκολα ματς».

Για την ευθύνη του Κλαούντιο Ρανιέρι είπε: «Σε τέτοιες βραδιές όλα φταίνε. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να το συζητήσουμε. Όταν έρχονται τέτοια αποτελέσματα, φταίει το ένα, φταίει το άλλο, όλα φταίνε. Σ’ αυτά τα ματς πρέπει να βγάζεις προσωπικότητα και χαρακτήρα. Το είχα πει και το καλοκαίρι, το πιο βασικό είναι να υπάρχει σωστή νοοτροπία κι αυτό να βγαίνει στο γήπεδο. Δεν φτάνει μόνο το ταλέντο. Ακόμα πιστεύω ότι οι διεθνείς έχουν περισσότερο ταλέντο από τους άλλους, αλλά δεν φτάνει αυτό».

Μπασινάς: «Μήπως να παραιτηθείτε όλοι εκεί στην ΕΠΟ»;

Σκληρή κριτική στους ανθρώπους της ΕΠΟ εξαπέλυσε ο Άγγελος Μπασινάς μέσω του twitter, λίγη ώρα μετά την ήττα-σοκ της Εθνικής από τα Νησιά Φερόε.

Ο πρώην διεθνής άσος, μη μπορώντας να συμβιβαστεί με τη νέα ήττα της Εθνικής στο Καραϊσκάκη με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, έγραψε:

«Διαλύσατε το ελληνικό ποδόσφαιρο, διαλύσατε προσπάθεια 10 χρόνων εθνικής ομάδας μήπως είναι καιρός να παραιτηθείτε όλοι εκεί στην ΕΠΟ?», ανέφερε χαρακτηριστικά.