Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης στην ομογένεια της Αυστραλίας

Στην Μελβούρνη ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης για την τριακονταετία της αδελφοποίησης της πόλης με την Θεσσαλονίκη.

Σε χαιρετισμό του ο κ. Μπουτάρης αναφέρει, μεταξύ άλλων: “Η αδελφοποίηση πόλεων, ένας θεσμός που υπερβαίνει το συμβολισμό, αποτελεί βασικό εργαλείο της τοπικής αυτοδιοίκησης για την ανάπτυξη σχέσεων και την αλληλογνωριμία των λαών.

Επί των ημερών δημαρχίας Γιάννη Μπουτάρη... Ξηλώνονται τα γραφεία του ΣΑΕ στην "πρωτεύουσα του Απόδημου Ελληνισμού", την Θεσσαλονίκη!

Έργα και ημέρες Γιάννη Μπουτάρη στο Δήμο Θεσσαλονίκης… Ο Δήμαρχος ξηλώνει τα γραφεία του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) στην “πρωτεύουσα του Απόδημου Ελληνισμού”, την Θεσσαλονίκη! (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)  Δημοσίευση από Panhellenic Post.com

Η Θεσσαλονίκη έχει αναθερμάνει τις σχέσεις της με τη Μελβούρνη και με πολλές από τις αδελφές της πόλεις και συνεχίζουμε, μια έμπρακτη απόδειξη της εμπιστοσύνης μας στο θεσμό της αδελφοποίησης.

Στόχοι και δυνατότητες, συγγένειες και δεσμοί και στο επίκεντρο ειλικρινή αισθήματα φιλίας: η Θεσσαλονίκη και η Μελβούρνη έχουν πολλά ακόμη να κάνουν μαζί και ένα κοινό μέλλον”.

Όπως γράφει η ομογενειακή εφημερίδα Neoskosmos.com και ο δήμαρχος Μελβούρνης, Ρόμπερτ Ντόιλ, εκφράζει τη βούλησή του να συσφιχθούν οι σχέσεις της πόλης του που φιλοξενεί μια από τις μεγαλύτερες κοινότητες Ελλήνων, εκτός Ελλάδας, με τη Θεσσαλονίκη.

Στο δικό του μήνυμα ο πολιτειακός πρωθυπουργός της Βικτώριας, Ντένις Νάπθαϊν, τονίζει ότι εκδηλώσεις σαν αυτές που οργανώνει η Ένωση Θεσσαλονικέων «Ο Λευκός Πύργος συμβάλλουν «ώστε η Μελβούρνη να είναι μια από τις πιο ζωντανές πόλεις στον κόσμο».
Την ευχή του οι δυο αδελφοποιημένες πόλεις να έρθουν πιο κοντά «οικονομικά και πολιτιστικά» εξέφρασε και ο αρχηγός του Εργατικού Κόμματος Βικτωρίας, Ντάνιελ Άντριους.

Μηνύματα για τις επετειακές εκδηλώσεις που ξεκίνησαν τον Μάιο και κορυφώνονται αυτό το Σαββατοκύριακο καταχωρούνται ακόμα από τον υπουργό Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργο Ορφανό (ακύρωσε την επίσκεψή του στη Μελβούρνη), τον πρόεδρο της Ένωσης Θεσσαλονικέων «Ο Λευκός Πύργος», Παύλο Μαυρουδή, τον πρέσβη της Ελλάδας στην Αυστραλία, Χαράλαμπο Δαφαράνο, την γενική πρόξενο της Ελλάδας στη Μελβούρνη, Χριστίνα Σημαντηράκη και πολλούς υπουργούς, βουλευτές και άλλους παράγοντες.

Μεταξύ άλλων το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει τον ετήσιο χορό το Σάββατο το βράδυ του οποίου τα κέρδη θα πάνε υπέρ του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου αλλά και το μεγάλο ετήσιο Φεστιβάλ των Θεσσαλονικέων στην πλατεία Federation Square στο κέντρο της Μελβούρνης που αναμένεται να συγκεντρώσει πολλές χιλιάδες κόσμου από τις δύο το μεσημέρι έως τις εννέα το βράδυ.