Το πάρκο που γίνεται… υποθαλάσσιο σκηνικό

Κάθε άνοιξη «βυθίζεται» – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από δύτες

Το χειμώνα το τοπίο είναι λευκό και ο κόσμος συνηθίζει να πηγαίνει στο Gruener See στη νότια Αυστρία για να απολαύσει τη φύση και το χιόνι, καθότι είναι αγαπημένο μέρος κατασκηνωτών και πεζοπόρων. Την άνοιξη όμως, όλα αλλάζουν. Αν περιμένετε πως το πάρκο ανθίζει και γίνεται ονειρικό τοπίο, γελιέστε.

Εκείνη την εποχή «μετονομάζεται» σε Green Lake στα αγγλικά και το απολαμβάνει κανείς μόνο με… βατραχοπέδιλα. Ο λόγος; Τα χιόνια λιώνουν και «βυθίζουν» το πάρκο. Έτσι, αυτό μετατρέπεται σε ένα… σκηνικό υποθαλάσσιο. Τα παγκάκια στέκονται κάτω από το νερό, τα δέντρα «κολυμπούν», τα ψάρια κάνουν παρέα με τα κλαδιά, αλλά και με ορισμένες αράχνες που γίνονται αμφίβιες, όπως και άλλα μέλη της πανίδας της περιοχής που αναγκάζονται να προσαρμοστούν στις αλλαγές των συνθηκών κάθε εποχή.

Το τοπίο είναι πραγματικά εκπληκτικό. Δύο φωτογράφοι-δύτες, οι Gerald Kapfer και Harald Hois αποφάσισαν να βουτήξουν στα παγωμένα νερά του πάρκου-λίμνη και έβγαλαν ορισμένες ανεπανάληπτες λήψεις, οι οποίες αποτελούν μια ξεχωριστή έκθεση. Η συγκεκριμένη έχει μαγνητίσει τα βλέμματα πολλών ανθρώπων, με τους περισσότερους να νομίζουν ότι πρόκειται για κάποιο εξωτικό μέρος, όπως οι Μαλδίβες, και όχι για την παγωμένη Αυστρία.

Δείτε τις φωτογραφίες τους, αλλά και το βίντεο:

NewsBeast.gr