Επίτιμος δημότης Ναυπλίου ο Σαμαράς

Την ώρα που ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αναγορευόταν επίτιμος δημότης Ναυπλίου, μια χούφτα πολίτες και φορείς της περιοχής πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Οι διαδηλωτές, που φώναζαν συνθήματα ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και κρατούσαν πανό, επιχείρησαν να προσεγγίσουν τον χώρο, ωστόσο, δεν τα κατάφεραν αφού είχαν αναπτυχθεί στο σημείο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, σχηματίζοντας φραγμό.

Ένα από τα πανό που κρατούσαν οι διαδηλωτές έγραφε: “ανεπιθύμητος ο πρωθυπουργός της φτώχειας και του αυταρχισμού”.

Μάλιστα, κάποια στιγμή, δεν έλειψε η ένταση μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας, με τους δεύτερους να κάνουν χρήση των ασπίδων τους προκειμένου να απομακρύνουν τον κόσμο και να τον αποτρέψουν να πλησιάσει το σημείο όπου γινόταν η εκδήλωση.

 

Σαμαράς: Η μοίρα το θέλησε να είμαι πρωθυπουργός στις πιο δύσκολες στιγμές για τη χώρα

Την ίδια ώρα που γίνονταν οι διαμαρτυρίες, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έπαιρνε το κλειδί της πόλης από τον δήμαρχο Ναυπλίου και ανακηρυσσόταν επίτιμος δημότης Ναυπλίου.

Στην ομιλία του, ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον ρόλο που διαδραμάτισε η πόλη στον εθνικό αγώνα της απελευθέρωσης αλλά και το πόσο για τον ίδιο το μέρος αυτό αποτελεί καταφύγιο.

Σε μια αποστροφή της ομιλίας του, μάλιστα, δήλωσε πως η μοίρα το θέλησε να είναι πρωθυπουργός στις πιο δύσκολες στιγμές για τη χώρα τις τελευταίες δεκαετίες.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τους Ναυπλιώτες για την ιδιαίτερη τιμή που του έκαναν και για την αγάπη τους, για τη φιλία τους με την οποία τον περιβάλλουν εδώ και χρόνια. “Ο απλός ο άνθρωπος, ο απλός οικογενειάρχης, ο απλός καταστηματάρχης. Αυτό είναι για μένα η πιο μεγάλη τιμή, το πιο ανεκτίμητο απ’ όλα”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε ο κ. Σαμαράς: “Γιατί βλέπετε, η μοίρα το θέλησε να είμαι πρωθυπουργός στις πιο δύσκολες στιγμές για τη Χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, η γεωργία και η οικογένειά της, εδώ στο Ναύπλιο, υπήρξαν τα πιο στέρεα και δυνατά στηρίγματά μου. Και μαζί τους και οι κάτοικοι του Ναυπλίου, τους οποίους πραγματικά τους αισθάνομαι σαν οικογένεια”.

 

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: EUROKINISSI
Πηγή: argolikeseidhseis.gr, ΑΠΕ

Print Friendly, PDF & Email