Παγώνει τις επενδύσεις στην Ελλάδα ο Πόλσον μέχρι την εκλογή Προέδρου

Αθήνα
Το «πάγωμα» των επενδυτικών του σχεδίων στην Ελλάδα λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας που συνδέεται με τον προεδρική εκλογή ανακοίνωσε ο αμερικανός μεγαλοεπενδυτής Τζον Πόλσον, που συμμετέχει με σημαντικά ποσοστά άνω του 5% στο μετοχικό κεφάλαιο της Eurobank και της EYΔΑΠ, προσθέτοντας πως το καλύτερο θα ήταν οι εκλογές να γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, ο κ. Πόλσον σημείωσε πάντως πως η Ελλάδα βρίσκεται «στην απαρχή μιας αξιοσημείωτης αντιστροφής της πορείας της», αλλά «θα πρέπει να αρθεί άμεσα η πολιτική αβεβαιότητα».

«Τα επενδυτικά μας πλάνα είναι προσωρινά σε κατάσταση αναμονής, μέχρι να δούμε το αποτέλεσμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Μόλις επιτευχθεί σταθερότητα θα επιταχύνουμε τις επενδύσεις», ξεκαθάρισε ο δισεκατομμυριούχος επικεφαλής του επενδυτικού ταμείου Paulson & Co.

Ο κ. Πόλσον σημείωσε ότι οι μεταρρυθμίσεις αποδίδουν, «αλλά αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι η πολιτική σταθερότητα», εκτιμώντας πως το καλύτερο θα ήταν να γίνουν εκλογές τον Ιούνιο του 2016.

Ειδικότερα, ο κ. Πόλσον που τις δηλώσεις αυτές, όπως επισημαίνει το Capital.gr, έκανε στο 16ο Annual Capital Link Invest in Greece Forum στη Νέα Υόρκη, αναφερθείς στο θέμα των εκλογών είπε: «αυτό που χρειάζεται τώρα η Ελλάδα είναι η πολιτική σταθερότητα. Είναι πάρα πολύ νωρίς για νέες εκλογές. Η αβεβαιότητα έχει προκαλέσει την πτώση της χρηματιστηριακής αγοράς και την αναβολή νέων επενδύσεων. Η ενδεδειγμένη πορεία για τη χώρα είναι να αναβληθούν οι εκλογές έως τον Ιούνιο του 2016 και να δοθεί περισσότερος χρόνος στις τρέχουσες πολιτικές να αποδώσουν. Με πολιτική σταθερότητα η ανάπτυξη κατά πάσα πιθανότητα θα επιταχυνθεί το 2015 και το 2016 και θα δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις εργασίας. Είμαστε έτοιμοι να επενδύσουμε περαιτέρω στην Ελλάδα. Αλλά χρειαζόμαστε πολιτική σταθερότητα. Τα επενδυτικά μας σχεδία βρίσκονται πλέον σε αναμονή του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών. Μόλις επιτευχθεί σταθερότητα, θα κλιμακώσουμε τις επενδύσεις μας».

Newsroom ΔΟΛ