Στο χειρουργείο για επέμβαση καρδιάς ο Ν.Αναστασιάδης

Νέα Υόρκη

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) η διορθωτική χειρουργική επέμβαση της μιτροειδούς βαλβίδας στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη. Η επέμβαση γίνεται στο νοσοκομείο Mount Sinai του Μανχάταν.

Σύμφωνα με το ιατρικό περιβάλλον του Κύπριου προέδρου, η επέμβαση αναμένεται να διαρκέσει από 3 έως 6 ώρες.

Την επέμβαση κάνει ο καρδιοχειρουργός, Ντέιβιντ Άνταμς, επικεφαλής του τμήματος καρδιοχειρουργικής του νοσοκομείου και συνεφευρέτης της νέας μεθόδου δακτυλιοπλαστικής μιτροειδούς βαλβίδας (ελάχιστα επεμβατική).

Στο νοσοκομείο βρίσκεται η σύζυγος του προέδρου της Κύπρου, ‘Αντρη Αναστασιάδη και αναμένεται σήμερα να φθάσουν στη Νέα Υόρκη και οι δυο θυγατέρες τους.

Το βράδυ της Δευτέρας, στον Ν.Αναστασιάδη τηλεφώνησε ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν, ο οποίος του ευχήθηκε περαστικά και «καλή επιτυχία» για τη χειρουργική επέμβαση. Σύμφωνα με διπλωματική πηγή, το τηλεφώνημα του αμερικανού αντιπροέδρου είχε «κοινωνικό και προσωπικό χαρακτήρα».

Τον Κύπριο πρόεδρο επισκέφθηκε στο νοσοκομείο ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, αμέσως μετά την επιστροφή του από την Κωνσταντινούπολη, όπου είχε μεταβεί για τη συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον Πάπα Φραγκίσκο.

Newsroom ΔΟΛ