Πατέντα της Apple προστατεύει το κινητό σας από πτώσεις, προσομοιάζοντας την πτώση της γάτας

Μία νέα πατέντα της Apple ήρθε στο προσκήνιο μετά την έγκριση της από την αρμόδια επιτροπή για ευρεσιτεχνίες των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την πατέντα της Apple, η εταιρεία θέλει να προστατέψει τα iPhone από πτώσεις, κάνοντας τα να περιστρέφονται στον αέρα πριν αυτά πέσουν στο έδαφος, ώστε να μην πέσουν με την πρόσοψη.

Η νέα πατέντα αφορά σε ένα προστατευτικό μηχανισμό που εκμεταλλεύεται το σύνολο των αισθητήρων του iPhone (αισθητήρας επιτάχυνσης, γυροσκόπιο κ.ά) και στη συνέχεια με την βοήθεια ενός επεξεργαστή, υπολογίζονται άμεσα όλες οι προσαρμογές που πρέπει να γίνουν, δίνοντας στο σύστημα δόνησης τις κατάλληλες εντολές ώστε να ελεγχθεί η κίνηση του smartphone στον αέρα -για να το περιστρέψει αν χρειαστεί- και τελικά να προσγειωθεί στο έδαφος με την επιφάνεια που είναι λιγότερο εύθραυστη και περισσότερο ασφαλής.

 

 

Αυτό πολλοί το παρομοίασαν με την πτώση της γάτας από μεγάλο ύψος, η οποία έχει έμφυτη την ικανότητά της να μπορεί πέφτοντας από κάπου, να προσγειώνονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να μην τραυματιστεί.

Το αν θα εφαρμοστεί σε κάποια μελλοντική συσκευή παραμένει άγνωστο, καθώς σε πολλές περιπτώσεις, οι εταιρείες καταθέτουν τις πατέντες για να προστατεύσουν την πνευματική τους ιδιοκτησία και όχι γιατί σκοπεύουν να τις χρησιμοποιήσουν σε ένα καταναλωτικό προϊόν.

 

PC MAGAZINE