Τα ρομπότ επιστρέφουν… στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Στη Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου θα βρίσκονται ξανά τα ρομπότ από Δεκέμβρη.

world-robot-660x440

Ρομπότ που μιλούν, τρέχουν, κολυμπούν, πετούν, πηγαίνουν στο διάστημα, καθαρίζουν το σπίτι, χρησιμοποιούνται στην αρχιτεκτονική και την εκπαίδευση, αλληλεπιδρώντας με τον άνθρωπο, θα βρίσκονται ξανά στη Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Ολόκληρη η εβδομάδα από τις 15 έως τις 21 Δεκεμβρίου θα είναι αφιερωμένη στη ρομποτική. Σε αυτό το πλαίσιο διοργανώνονται, επίσης, στο Ίδρυμα Ευγενίδου εργαστήρια με θέμα τη ρομποτική, με ελεύθερη είσοδο, για μικρούς και μεγάλους (η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη).

Μικροί και μεγάλοι θα μπορέσουν να έρθουν σε επαφή με τα ρομπότ, να διαδράσουν μαζί τους, να γνωρίσουν τους ερευνητές- κατασκευαστές που τα ανέπτυξαν και να τους θέσουν τα ερωτήματά τους.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από το Ίδρυμα Ευγενίδου, το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) του ΕΜΠ, το Εργαστήριο Αυτομάτου Ελέγχου του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ και το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος».

Η έκθεση ρομποτικών πρωτοτύπων θα περιλαμβάνει ανθρωποειδή ρομπότ που μιλούν και αλληλεπιδρούν με τον άνθρωπο, ρομπότ που χρησιμοποιούνται στην ιατρική, μικρορομπότ που εκτελούν υπηρεσίες ακριβείας, διαστημικά ρομπότ, ρομποτικά ψάρια που εξομοιώνουν τα αληθινά και ρομπότ- έντομα που κινούνται με μικροδονήσεις χρησιμοποιώντας ως αποκλειστική πηγή ενέργειας το φως του ήλιου. Επίσης, ανθρωποειδή ρομπότ στο ύψος του ανθρώπου, ρομπότ που πλοηγούνται στον χώρο και αποφεύγουν εμπόδια, ρομπότ που κινούνται σε λαβύρινθο, ρομποτικές σκούπες και σφουγγαρίστρες, ρομπότ που παίζουν μπάσκετ, καθώς και ρομπότ που εξουδετερώνουν οξέα και πετούν τα σκουπίδια.

Fortunegreece.com