Ζωντανά όλες οι εξελίξεις από το κέντρο της Αθήνας

Σε έντονα φορτισμένη ατμόσφαιρα πραγματοποιείται η απογευματινή συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά ειδικού φρουρού στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου στις 6 Δεκεμβρίου του 2008.

Σε έντονα φορτισμένη ατμόσφαιρα πραγματοποιείται η απογευματινή συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας στη μνήμη του Αλέξανδρου ΓρηγορόπουλουΗ ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται επί ποδός καθώς οι σημερινές κινητοποιήσεις γίνονται στη σκιά της υπόθεσης του Ν. Ρωμανού, ο οποίος συνεχίζει την απεργία πείνας, διεκδικώντας το δικαίωμά του να παρακολουθήσει τα μαθήματα στη σχολή του στο ΤΕΙ Αθηνών. Όπως έγινε γνωστό, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί τη Δευτέρα με την οικογένεια του απεργού πείνας. Ο νεαρός παραμένει νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», εξετάζοντας σοβαρά το ενδεχόμενο να ξεκινήσει και απεργία δίψας.

Την ίδια στιγμή τον γύρο του διαδικτύου κάνει ερασιτεχνικό video που δείχνει τις πρώτες στιγμές μετά τη δολοφονία του νεαρού μαθητή. Δείτε το video πατώντας εδώ.

Αυξημένη η αστυνομική παρουσία στα Εξάρχεια

Από τις 18.00 το απόγευμα μαθητές, φοιτητές και υποστηρικτές διαφόρων συλλογικοτήτων και πρωτοβουλιών από τον αντιεξουσιαστικό χώρο συγκεντρώνονται μπροστά στα Προπύλαια, προκειμένου να τιμήσουν τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. Ήδη, ο αριθμός των διαδηλωτών ξεπερνά τους 1.500.

Την ίδια στιγμή, τα μέτρα ασφαλείας που έχει λάβει η ΕΛ.ΑΣ. είναι δρακόντεια, με δυνάμεις των ΜΑΤ να βρίσκονται σε διάφορα σημεία των Εξαρχείων. Κλειστός είναι ο σταθμός του Μετρό στο Πανεπιστήμιο.

Συγκεντρώσεις στη μνήμη του νεκρού μαθητή γίνονται και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και συγκεκριμένα σε Βέροια, Ξάνθη, Βόλο, Αγρίνιο, Αρτα, Καρδίτσα και Καστοριά. Υπενθυμίζεται πως προσκλητήριο για μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια μνήμης για την 6η επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξανδρου απηύθυνε ο πατέρας του Νίκου Ρωμανού.

Όσον αφορά στις μαθητικές συγκεντρώσεις που έγιναν το μεσημέρι του Σαββάτου, σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Αγρίνιο σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια. Καταστροφές προκλήθηκαν από διαδηλωτές σε καταστήματα, κάδοι παραδόθηκαν στις φλόγες, ενώ αστυνομικοί προχώρησαν σε προσαγωγές και συλλήψεις. Στην Αθήνα, με εξαίρεση ορισμένες μικροεντάσεις, δεν υπήρξαν απρόοπτα, με τους διαδηλωτές να πραγματοποιούν πορεία διαμαρτυρίας μέχρι την πλατεία Συντάγματος και το ΥΠΟΙΚ πριν επιστρέψουν πίσω στα Προπύλαια, όπου και διαλύθηκαν.

Πηγή:  Zougla.gr