ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Ποιός είναι, λοιπόν;

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Ποιός είναι, λοιπόν, ο κ. Πόλσον που τολμάει να μας λέει  ότι παγώνει τις επενδύσεις του στην Ελλάδα μέχρι να εκλέξουμε Πρόεδρο Δημοκρατίας;

Το ερώτημα το φαντάζομαι να κρέμεται από τα χείλη πολλών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα κι ας προτίμησε να κάνει «γαργάρα» τη σχετική είδηση χθες στη Βουλή.

Ποιός είναι ο κ. Πόλσον που μας κουνάει το δάκτυλο;

Το ίδιο θα αναρωτιούνται, υποθέτω, και στους ΑΝ.ΕΛ. Ίσως και στο ΚΚΕ, παρά το ότι η Αλέκα ήταν χθες μάλλον ήπια και καλοσυνάτη! Ίσως είναι επηρεασμένη από το πνεύμα των Χριστουγέννων!

Ποιός είναι, λοιπόν, ο κ. Πόλσον που λέει ότι η χώρα χρειάζεται σταθερό πολιτικό κλίμα για να «ανθίσουν» οι επενδύσεις (του); Σιγά τώρα που θα τον πάρουμε στα σοβαρά.Κι άμα θέλει, ας πάρει τα λεφτά του κι ας πάει στο καλό! Το μοναστήρι ναν καλά! Και με το ΣΥΡΙΖΑ, ου, από μοναχούς …μονάχοι μας!

Θα φέρει ο Τσίπρας τα λεφτά του, θα βάλει ο Λαφαζάνης τις πλάτες του και να δείτε οργασμός και οργασμοί! Θα πήξουμε στις επενδύσεις!

Τώρα, λέτε να έχει κάποια σημασία ότι ο κ. Πόλσον έκανε τις δηλώσεις του στο 16ο Annual Capital Link Invest in Greece Forum στη Νέα Υόρκη; Μπα, μάλλον τυχαίο θα είναι…

Δε βαρυέσται! Λόγια του αέρα! Σάματις και να έβαζε τα χρήματά του τι θα έκανε;  Αφού δεν ρώτησε και δεν έλαβε την άδεια από τον Τσίπρα, θα του τα δίναμε πίσω!

Πόλσον αυτός, Πούτιν εμείς!..  Τώρα βέβαια και αυτός παγαποντιά έκανε με τους Τούρκους και είπε θα φυτέψει τον αγωγό στο έδαφός τους, κοντά, όμως, στα ελληνικά σύνορα!

Αυτό το “κοντά” είναι, φαντάζομαι,  η προσφορά του προς τον Τσίπρα! Σου λέει, δεν του τον δίνω που δεν του τον δίνω τον αγωγό, ε, νά ΄χει κάτι να βλέπει με το κυάλι να του περνάει ο καϋμός!

Βλέπω τώρα και τον Καμμένο να εξανίσταται! Αυτός έχει μια μανία να καταθέτει ό,τι έγγραφο βρίσκει στη Βουλή! Τι στο καλό, φοβάται μην τα …χάσει; Δεν έχει σεκιουριτάδες στο γραφείο του;

Ήτανε και πικραμένος… Αφού κάθε φορά που συναντά την κοινοβουλευτική του Ομάδα αρχίζει το …μέτρημα! Ποτέ δεν του βγαίνουν ίδιοι!

Ε, δεν πειράζει. Να, δες Πάνο, τον μπάρμπα Φώτη! Λέει τίποτα; Και τι να πει; Ο βρεγμένος τη βροχή δεν την φοβάται! Σαν φυλλοβόλο δένδρο μαδάει!  Του  ‘φυγε ο  Ψαρριανός, πάει και η  Μάρκου!

Όχι τίποτε άλλο, αλλά κινδυνεύει να χάσει και τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ αν κερδίσει τις εκλογές! Γιατί σου λέει ο Αλέξης, ε, να  ΄χει βρε αδελφέ  τρεις-τέσσερις βουλευτές! Αν μείνει μόνος του τι να την κάνω τη συνεργασία;

Μην ανησυχείς Αλέξη!

Πώς το είπε ο πρωθυπουργός; Α, ναι, Είσαι, είπε, ένα ατύχημα που δεν θα συμβεί στον τόπο!

Το δυστύχημα δεν ξέρω ποιός είναι…