Λαπαβίτσας: Ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει plan b για επιστροφή στην δραχμή

Ο ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να έχει και σχέδιο επιστροφής στην δραχμή, δήλωσε ο οικονομολόγος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κώστας Λαπαβίτσας, μιλώντας στο Νίκο Ευαγγελάτο και στα Παραπολιτικά 90,1.

Ο κ. Λαπαβίτσας, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει χάσει τ’ αυγά και τα πασχάλια και το θέμα είναι πως θα βγεί η χώρα από το τέλμα.

Περιγράφοντας την κατάσταση είπε ότι οι αγορές θα αντιδράσουν και ήδη αντιδρούν. Ήταν αναμενόμενο και είναι αναμενόμενο να αντιδράσουν οι αγορές είπε ο κ. Λαπαβίτσας και πρόσθεσε ότι το θέμα είναι αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει την αυτοπεποίθηση να εφαρμόσει το πρόγραμμά του.

«Θα υπάρξουν πολύ σοβαρά ζητήματα και αυτό δεν μπορεί να το αποκρύψει κανείς από τον ελληνικό λαό. Ο ελληνικός λαός πρέπει να βγεί μπροστά να πει τι χρειάζεται και να παλέψει γι αυτά».

Για το θέμα του νομίσματος είπε: «Καμία προοπτική και κανένα ενδεχόμενο δεν μπορεί να αποκλείεται από την κυβέρνηση για το θέμα άλλου νομίσματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να έχει τρία και 4 διαφορετικα και εναλλακτικά πλάνα. Θα πάει σε διαπραγματεύσεις και θα του προκύψουν σίγουρα προβλήματα. ‘Ενα από τα πλάνα τα οποία πρεπει να εξετάζει ο ΣΥΡΙΖΑ όπως το εξετάζουν και οι υπόλοιποι είναι τι θα κάνει αν μας μπει το μαχαίρι στο λαιμό».