Ομοσπονδία Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης – «Δέκα βαλίτσες γεμάτες όνειρα 2004 – 2014»‏

Ένα όνειρο που ονειρεύεσαι μαζί με άλλους γίνεται πραγματικότητα!

«Δέκα βαλίτσες γεμάτες όνειρα 2004 – 2014»

Συμπληρώσαμε δέκα χρόνια από την ίδρυση της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων στην Ευρώπη. Πιστεύουμε ότι μέσα σ’ αυτό το χρονικό διάστημα η Ομοσπονδία σε στενή συνεργασία με τους Συλλόγους-μέλη που την αποτελούν, κατάφερε να επιδείξει ένα αξιόλογο έργο, πλούσιο σε πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Σκοπός της έκδοσης του δευτέρου βιβλίου είναι η συστηματική καταγραφή και δημόσια παρουσίαση του έργου της Ομοσπονδίας και των Συλλόγων-μελών της που την αποτελούν. Η διατήρηση της θεσσαλικής παράδοσης είναι θέμα δημόσιο. Η νέα θεσσαλική γενιά που αναλαμβάνει σταδιακά τη σκυτάλη, αντλεί δύναμη όχι μόνο από το περιβάλλον και τις προσωπικές της εμπειρίες, αλλά και από τα ιστορικά γραφόμενα. Αισθανόμαστε λοιπόν και γι’ αυτόν τον λόγο την υποχρέωση να μεταφέρουμε τη θεσσαλική φλόγα στη νέα γενιά σ’ όλα τα σημεία της γης και να δώσουμε νέα ερεθίσματα σε νέα άτομα που με τον δικό τους τρόπο θα χτίσουν πάνω σ’ αυτά που παραλαμβάνουν από τους προκατόχους τους.

Το βιβλίο αυτό το ονομάσαμε «Δέκα βαλίτσες γεμάτες όνειρα» επειδή πραγματικά η Ομοσπονδία μας απέδειξε ότι έμαθε να ονειρεύεται και να στέκεται άξια απέναντι στις προσδοκίες όλων μας. Με την έκδοση αυτού του βιβλίου κλείνει και η δεύτερη φάση της ιστορίας της Ομοσπονδίας μας, η οποία κατάφερε να κερδίσει την ανάλογη θέση και αναγνώριση στο χάρτη όλων των συλλόγων της Ευρώπης. Τα δέκα Φεστιβάλ Θεσσαλών που διοργανώθηκαν ήταν το αποκορύφωμα του έργου της σ΄αυτό το χρονικό διάστημα

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας προγραμματίζει για τα επόμενα δέκα χρόνια τη διεύρυνσή της προσθέτοντας νέους Συλλόγους και ομάδες Θεσσαλών που ζουν στη Γερμανία αλλά και σ’ άλλες χώρες της Ευρώπης! Για το λόγο αυτό έγινε και μια σχετική αλλαγή καταστατικού!

Το βιβλίο απευθύνεται σ’ όλους τους Θεσσαλούς και κυρίως στους Θεσσαλικούς Συλλόγους στην Ευρώπη, αλλά και στις άλλες ηπείρους όπου ζουν και δρουν ομογενείς Θεσσαλοί. Απευθύνεται βεβαίως και στους συμπατριώτες μας στη Θεσσαλία και γενικότερα στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να διαπιστώσουν για άλλη μια φορά τα σιγανά και σταθερά βήματα της Ομοσπονδίας μας και σε τελική ανάλυση τη δύναμη των Θεσσαλών.

Το βιβλίο διανέμεται από σήμερα δωρεάν ηλεκτρονικά και προγραμματίζεται και η έντυπη έκδοσή του στις αρχές του 2015. Για την κάλυψη των εξόδων για την έντυπη έκδοση υπάρχει η δυνατότητα χορηγιών όπου στο έντυπο βιβλίο θα αναρτηθεί και η σχετική διαφήμιση. Παρακαλούνται όσοι ενδιαφέρονται να έρθουν σε επικοινωνία με μέλη από το Δ.Σ.

OTSE_2014_VivlioDekaXroniaΑπό το γραφείο τύπου της

Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης

Α’ Γραμματέας Ιωάννης Κίτσιος