Εισαγγελία: ώς σήμερα οι καταγγελίες Χαϊκάλη δεν επιβεβαιώνονται

Υπόθεση απόπειρας (;) χρηματισμού βγήκε στον “αέρα” όχι απ΄τον ίδιο τον  παθόντα, τον γνωστό ηθοποιό και βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. κ. Παύλο Χαϊκάλη, αλλά από τον Λάκη Λαζόπουλο.

Κατά το newsIt.gr, << ο Λάκης Λαζόπουλος ο οποίος μιλώντας στο Πρωινό του ΑΝΤ1 είπε πως έχει στοιχεία για απόπειρα χρηματισμού εν ενεργεία βουλευτή ενόψει την εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Μετά από πίεση ο ηθοποιός αποκάλυψε ότι πρόκειται για τον βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. Παύλο Χαϊκάλη ο οποίος του παρέδωσε βίντεο στο οποίο φαίνεται ξεκάθαρα ότι επιχειρηματίας του προτείνει χρήματα.  Λίγα λεπτά μετά ο ίδιος ο Βουλευτής παραδέχθηκε ότι τα λεγόμενα του Λ. Λαζόπουλου ισχύουν και πως ο ίδιος του έδωσε το επίμαχο βίντεο καθώς έχει τις γνώσεις για την επεξεργασία του υλικού>>.

Όπως είπε ο βουλευτής το υλικό είναι από τις 6 Δεκεμβρίου, όταν προφανώς έγινε και η προσπάθεια χρηματισμού.

Ο κ. Χαϊκάλης είπε μάλιστα ότι του προτάθηκαν 700.000 ευρώ σε μετρητά, διακανονισμός του δανείου που έχει για το σπίτι του και διαφημιστικά συμβόλαια με υπέρογκα ποσά. Μίλησε για ένα τελικό ποσό πάνω από τα 2 εκατομμύρια ως και τρία εκατομμύρια ευρώ.

Στις πιέσεις των δημοσιογράφων ο κ. Χαϊκάλης μίλησε για έναν επιχειρηματία, όχι από εκείνους που είναι ευρύτερα γνωστοί, σοβαρό ωστόσο άτομο, το οποίο, όπως είπε δεν ανήκει σε πολιτικό χώρο, ούτε φάνηκε να δρα ξεκάθαρα για λογαριασμό κάποιου κόμματος.

Όπως δήλωσε στο” Βήμα” αρμόδιος εισαγγελικός λειτουργός «πράγματι πριν από 10 ημέρες κατατέθηκε οπτικοακουστικό υλικό στον εισαγγελέα Παναγιωτόπουλο, αλλά ώς σήμερα οι καταγγελίες Χαϊκάλη δεν επιβεβαιώνονται».

Σύμφωνα με “Τα Νέα”, ο βουλευτής έδωσε πολύωρη κατάθεση αργά το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στον εισαγγελέα εφετών, Π.Παναγιωτόπουλο και παρέδωσε οπτικό-ακουστικό υλικό.

Ο κ. Χαϊκάλης, ωστόσο, αρνήθηκε να κατονομάσει το πρόσωπο που προσπάθησε να τον δωροδοκήσει, παρά το γεγονός ότι ρωτήθηκε επανειλημμένως, καθώς από το υλικό δεν προκύπτει η ταυτότητα του προσώπου. Ο βουλευτής, επίσης, αρνήθηκε να κατονομάσει και τα πρόσωπα που κρύβονται από πίσω.

Με παρέμβασή του στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης σημείωσε ότι «η αποκάλυψη δεν γίνεται σε έναν ουδέτερο χρόνο, επιβάλλεται η εισαγγελία να ενημερώσει τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, καθώς μετά και την πρώτη ψηφοφορία το θέμα επηρεάζει την εκλογική διαδικασία».

Σύμφωνα με  πληροφορίες, οι έως τώρα έρευνες των Αρχών δεν έχουν αποφέρει κανένα αποτέλεσμα αναφορικά με την ταυτότητα του μη κατονομαζόμενου δράστη. Το εν λόγω υλικό εξετάστηκε από τη διεύθυνση ηλεκτρονικού εγκλήματος, κατόπιν παραγγελίας των εισαγγελικών Αρχών.

Σημειώνεται πάντως πως η έρευνα παραμένει ανοικτή και τυχόν νέα στοιχεία θα ληφθούν υπόψη.

Για το θέμα θα δώσει Συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Παν.  Καμμένος.