Θεαματικές επιδόσεις από τα Ελληνόπουλα της Βικτώριας στις εισαγωγικές εξετάσεις VCE

Της ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

Η Μαρία Σκαλιστή που κατάφερε να συμπληρώσει το σχεδόν τέλειο βαθμό του 99.35 από το Γυμνάσιο Glen Waverley, είναι το φετινό ελληνικής καταγωγής «αστέρι» στις εισαγωγικές εξετάσεις VCE στη Βικτώρια. Η Μαρία μαζί με τους υπόλοιπους συμμαθητές της και τους βαθμούς που συμπλήρωσαν κατάφεραν, επίσης, να αναβαθμίσουν τη θέση του σχολείου τους που, σύμφωνα με τα φετινά αποτελέσματα, θεωρείται πλέον ένα από τα καλύτερα δημόσια σχολεία της Πολιτείας που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα μεγάλα ιδιωτικά κολέγια της πολιτείας.

Ο Γιώργος Μυλωνόπουλος, ο μαθητής του κολεγίου St John's που σκοράρισε το απόλυτο άριστα στο μάθημα των Ελληνικών

Ο Γιώργος Μυλωνόπουλος, ο μαθητής του κολεγίου St John’s που σκοράρισε το απόλυτο άριστα στο μάθημα των Ελληνικών

Με το βλέμμα της στραμμένο προς τον χώρο της προάσπισης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η Μαρία είπε στο «Νέο Κόσμο» ότι θέλει να σπουδάσει Ανθρωπιστικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Monash και στη συνέχεια να επεκτείνει τις σπουδές της στα Νομικά και πιο ειδικά στον τομέα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Την επιτυχία της, την απέδωσε, αφενός, στην σκληρή δουλειά και, αφετέρου, στους ιδανικούς και χαρισματικούς δασκάλους της.

Η επιτυχία της Μαρίας δεν επισκιάζει, εντούτοις, τις επιτυχίες κάποιων άλλων ομογενών μαθητών των οποίων οι βαθμοί είναι εξίσου εντυπωσιακοί και πολλοί απ’ αυτούς προέρχονται από τα ελληνικά Κολέγια της Βικτώριας.

Ο Ρις Αγιάζης από το ελληνικό κολέγιο Oakleigh Grammar με ΑΤΑR (συνολικό βαθμό) 97,65 είναι το δεύτερο «αστέρι» της παροικίας και πολύ κοντά στην επίτευξη του ονείρου του που είναι να σπουδάσει Μηχανικός Αεροναυτικής.

Το επόμενο «αστέρι» μας από άποψη βαθμολογίας πάντα, προέρχεται και αυτό από ελληνικό κολέγιο και είναι ο Νικόλας Καζαντζίδης από το κολέγιο Alphington Grammar. Ο Νικόλας με την απαρχή του 2015 θα γίνει φοιτητής του Melbourne University.

Ο Χάρης Σταμπουλίδης από το Ivanhoe Grammar, σίγουρα θα πρέπει να είναι και αυτός ικανοποιημένος με το βαθμό του 97,4 που η σκληρή του δουλειά τον αντάμειψε.

Από το ελληνικό κολέγιο St .John’s College προέρχεται ο επόμενος αριστούχος της παροικίας μας και πρόκειται για τον Γρηγόρη Κουτσαντώνη, που κατάφερε να συμπληρώσει βαθμό 96,25.

Από το ίδιο Κολέγιο προέρχεται και το μεγάλο αστέρι στο μάθημα των Ελληνικών, ο Γιώργος Μυλωνόπουλος, που κατάφερε να κερδίσει το απόλυτο άριστα με «σκορ» για το συγκεκριμένο μάθημα το 50.

Στον συνολικό αριθμό των 47.032 μαθητών της Βικτώριας που φέτος έλαβαν μέρος στις εισαγωγικές εξετάσεις VCE, εκατοντάδες μαθητές ελληνικής καταγωγής είναι αριστούχοι σε διαφορετικά μαθήματα, έχοντας καταφέρει με την επίδοσή τους να πάρουν βαθμό ανώτερο του 40 σε μαθήματα που διαγωνίστηκαν.

Στη λίστα που παραθέτουμε αναφέρονται όλα τα παιδιά μας που πήραν τον μεγαλύτερο βαθμό στις φετινές εισαγωγικές εξετάσεις του VCE.

Accounting (Λογιστικά): Σοφία Παϊκοπούλου -50- (Our Lady of Mercy College)

Art (Καλές Τέχνες): Κατερίνα Τσαρούμη – 45- (Rosehill Secondary College)

Biology (Βιολογία): Ρενέ Λουτράκη -46- (Loyola College)

Business Management (Διοίκηση Επιχειρήσεων): Τζέιμς Παπαδόπουλος -50- (St. Kevin’s College)

Chemistry (Χημεία): Ευαγγελία Δενδρινού -48- (Mentone Girls Grammar School)

Drama (Δραματικές Σπουδές): Διώνη Αργυροπούλου -43- (Methodist Ladies College), Ισαβέλλα Ρωσσίδη -43- (Strathcona Baptist Girls’ Grammar School)

Economics (Οικονομικά): Αλέξανδρος Βόγλης -46- (Carey Baptist Grammar School)

Engineering (Μηχανικών): Χριστόφορος Νικολάου -40- (Marcellin College)

English (Αγγλική Λογοτεχνία): Ντίνα Αποστολοπούλου -48- (Avila College), Δέσποινα Παναγιωτοπούλου -48- (Methodist Ladies College), Γιώργος Γιάπος -48- (Xavier College)

English Language (Αγγλική Γλώσσα): Έλενα Κουρή -43- Tintern Schools

English EAL (Αγγλικά): Αριάδνη – Μαρία Σαροπούλου -42- (Princess Hill Secondary College)

Food and Technology (Διατροφή και Τεχνολογία): Ανθή Ταλλιοπούλου -50- (Heathdale Christian College)

Geography (Γεωγραφία): Ντίλαν Ιωάννου-Booth -44- (John Monash Science School), Λουκάς Στάμπος -44- (Camberwell Grammar School)

Health and Human Development (Υγιεινής): Ελίσσα Λιμογιάννη -50- (Sacred Heart Girls’ College), Μαρία Νομικούδη -50- (Caulfield Grammar), Μαρία Σκαλιστή -50- (Glen Waverley Secondary College)

Australian History (Αυστραλιανή Ιστορία): Αλεξάνδρα Δελαπόρτα -50- (Rosebud Secondary College)

History (Ιστορία): Μιχάλης Κοτσιμπός -45- (Trinity Grammar School), Έλενα Πιακή -45- (Melbourne Girls College)

Hospitality (Τουριστικές Επιχειρήσεις): Πόπη Κόντου -41- (Lowther Hall Grammar)

Hospitality Kitchen Operations (Τουριστικές Επιχειρήσεις 2): Νικολέττα Σταθοπούλου -46- (Methodist Ladies College)

Industry and Enterprise (Εμπoρικές Σπουδές): Τζέιντεν Μητρόπουλος -40- (Goulburn valley Grammar)

IT Software Development (Πληροφορική Ανάπτυξη Λογισμικού): Κόνορ Παπανικολάου -42- (Brentwood Secondary College)

IT Applications (Πληροφορική Εφαρμογών): Iωάννης Κουτσούκος -44- (Ivanhoe Grammar)

Languages (Γλώσσες)

French (Γαλλικά): Αναστασία Βάκκα -44- (Korowa Anglican School)

German (Γερμανικά): Τζέιμς Αγαθός -46- (MacLeod College)

Greek (Ελληνικά): Γιώργος Μυλωνόπουλος -50-, Μαρία Αναμουρλή -46-, Κώστας Καβαλέρης -45-, Κώστας Μυλωνόπουλος -45- (St. John’s Greek Orthodox College), Δημήτρης Τσαπόγας -45- (Northcote High), Ιωάννα Καστά -44- (Alphington Grammar), Νικόλας Αλεξίου -43-, Ειρήνη Λέβου -43- (Pythagoras Greek School), Ελισάβετ Παπαπέτρου -43- (Saint Catherine’s Greek Orthodox School), Έβανι Ντινάκη -42- (Mathesi Greek language School), Αντριάνα Παπαδοπούλου -42- (Alphington Grammar), Αμάντα Δαβαρίνου -41-(Greek Orthodox Community of Mentone School), Πέτρος Γκούρμης -41- (St John’s College), Σοφία Παϊκοπούλου -41- (Greek Orthodox Community of Victoria School), Αλεξάνδρα Χρονοπούλου -40- (Greek Orthodox Community of Dandenong School), Ευάγγελος Γιαννόπουλος -40- (St. John’s College), Σακαμπέτη Ειρήνη -40- (Greek Orthodox Community School of St Albans), Στυλιανή Σινάνη -40- (Omiros College).

ΠΗΓΗ:neoskosmos.com