Πέθανε ανήμερα των Χριστουγέννων ο δημοσιογράφος Σεραφείμ Φυντανίδης

Μία μεγάλη μορφή της δημοσιογραφίας άφησε την τελευταία του πνοή ανήμερα των Χριστούγεννων σε ηλικία 77 ετών. Ο λόγος για τον δημοσιο

6B47412C1DDFCEB6FB2497B7866E5D6F

γράφο, Σεραφείμ Φυντανίδης, ο οποίος πέθανε το βράδυ στις 21:00 “προδομένος” από την καρδιά του.

Τον τελευταίο καιρό ο Σεραφείμ Φυντανίδης ήταν διευθυντής στον τηλεοπτικό σταθμό Ε.

Γεννήθηκε στην Αθήνα στο Περιστέρι τον Μάρτιο του 1937.

Το 1960 έλαβε πτυχίο της Ανωτάτης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (ΑΣΟΕΕ). Αρχικά εργάστηκε στην εφημερίδα Έθνος ως συντάκτης την περίοδο 1957 – 1968. Στην περίοδο της Χούντας από το 1968 μέχρι το 1974 εργάστηκε στη Απογευματινή στην αρχή ως υπεύθυνος ύλης και αργότερα ως αρχισυντάκτης.

Από το 1974 μέχρι τον Ιούνιο του 1976 υπήρξε διευθυντής σύνταξης στην Ακρόπολη.

Από τον Ιούνιο του 1976 μέχρι τις 27 Απριλίου 2007, ήταν διευθυντής της απογευματινής Ελευθεροτυπίας.

Υπήρξε συνεργάτης της κρατικής τηλεόρασης και παρουσιαστής εκπομπής. Ήταν μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ).

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ

Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του βετεράνου δημοσιογράφου Σεραφείμ Φυντανίδη, ιστορικού διευθυντή της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», που σφράγισε με την παρουσία του τον δημόσιο βίο της Μεταπολίτευσης, ήταν το σχόλιο της κυβερνητικής εκπροσώπου, Σοφίας Βούλτεψη.

Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του βετεράνου δημοσιογράφου Σεραφείμ Φυντανίδη, ιστορικού διευθυντή της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», που σφράγισε με την παρουσία του τον δημόσιο βίο της Μεταπολίτευσης.

Παρέμεινε στις επάλξεις μέχρι το τέλος του βίου του, διέγραψε μια μακρά και επιτυχημένη πορεία στον χώρο των ΜΜΕ, υπεράσπιζε με πάθος τις απόψεις του, είχε την ικανότητα να αναγνωρίζει λάθη και αδυναμίες, ασκούσε κριτική, αλλά έδινε πάντα χώρο για την αντίθετη άποψη.

Ρηξικέλευθος και διορατικός, τα τελευταία χρόνια ανέλυσε την κρίση χωρίς ποτέ να κρύψει τα αίτιά της και χωρίς να ωραιοποιεί καταστάσεις και πρόσωπα.

Ο Σεραφείμ Φυντανίδης ανήκει σε μια ιστορική γενιά ψύχραιμων δημοσιογράφων, που άφησε το στίγμα της μέσα από σκληρές συγκρούσεις, αποφεύγοντας ωστόσο τις ακρότητες και αρνούμενη να παρασυρθεί από την παρούσα συγκυρία.

Στην οικογένειά του εκφράζω – και εκ μέρους του πρωθυπουργού – θερμότατα συλλυπητήρια.