Μια δήλωση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Τόλιου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει στάση πληρωμών και δημοψήφισμα προκάλεσε αιφνιδιαστική παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά.samaras_45

«Μέχρι χθες το βράδυ ο κ. Τσίπρας έκρυβε την απόφαση για στάση πληρωμών. Αποτελεί απόφαση του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, μια απόφαση που είναι δεσμευτική για όλους. Εχουν αποφασίσει να μην πληρώσουν τόκους και χρεολύσια και να πάνε σε στάση πληρωμών. Είναι απίστευτο, πρώτη φορά ακούμε για πρόγραμμα φτώχειας, προεκλογικά» δήλωσε ο πρωθυπουργός ο οποίος έφτασε μπροστά στο Μέγαρο Μαξίμου, αιφνιδιστικά, για να κάνει αυτή τη δήλωση.

Τι είπε ο Γιάννης Τόλιος του ΣΥΡΙΖΑ για στάση πληρωμών

Όπως είπε ο συνεργάτης του κ. Λαφαζάνη, Γιάννης Τόλιος, μιλώντας αργά χθες το βράδυ στο κανάλι Action24, ο ΣΥΡΙΖΑ εάν βρει «τοίχο» στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, θα μελετήσει τόσο τη λύση της στάσης πληρωμών, όσο και του Δημοψηφίσματος.

«Εμείς σαν ΣΥΡΙΖΑ δεν θυσιάζουμε τον ελληνικό λαό για χάρη της ευρωζώνης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς μάλιστα για τις απόψεις συναδέλφων του στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως οι κκ Σταθάκης-Μηλιός, οι οποίοι με διαβεβαιώσεις τους “ξορκίζουν” το ενδεχόμενο μονομερών κινήσεων, ο κ.. Τόλιος είπε ότι εκφράζουν «προσωπικές απόψεις», καθώς το Συνέδριο του κόμματος έχει λάβει ρητές και συγκεκριμένες αποφάσεις για το τί μέλλει γενέσθαι στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

«Χωρίς διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους αποκλείεται να ανασάνει η χώρα. Η αποπληρωμή του θα γίνει με αναπτυξιακή και κοινωνική ρήτρα. Αφού πρώτα εξασφαλιστεί για ικανή περίοδο η διακοπή πληρωμής τόκων και χρεολυσίων. Δεν γίνεται διαφορετικά» υπογράμμισε, επικαλούμενος τις αποφάσεις του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Τόλιος, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην εκπομπή X2 με τον Γιάννη Πολίτη και την Πηνελόπη Γαβρά.ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΟΡΤΡΑΙΤΟ 2

Σε ερώτηση για το αν μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα προβεί σε μονομερή ενέργεια για να το πράξει αυτό, ο Γ. Τόλιος είπε ότι και αυτό είναι θέμα ερμηνείας. «Θα πας να κάνεις και μία και δύο επισκέψεις για να κάνεις διαπραγμάτευση. Και αν σου πούνε τέρμα, θα κάνεις μια προειδοποίηση: δεν δίνω τους τόκους. Πρέπει να δείξεις ότι είσαι αποφασισμένος. Γι αυτό και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει πει ότι δεν θα κάνουμε μονομερείς ενέργειες, εκτός και αν εκβιαστούμε, εκτός και αν έρθουμε σε αδιέξοδο. Δεν πηγαίνουμε ούτε να μιλήσουμε φτηνό τσαμπουκά, ούτε να πουλήσουμε αγριάδες».

Εμείς σαν ΣΥΡΙΖΑ δεν θυσιάζουμε τον ελληνικό λαό για χάρη της ευρωζώνης, συνέχισε ο κ. Τόλιος. Και συμπλήρωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ρωτήσει τον ελληνικό λαό.

Πόλεμος ανακοινώσεων μετά τη δήλωση Τόλιου
«Ο Τόλιος αποκάλυψε αυτό που έκρυβε ο ΣΥΡΙΖΑ ως τώρα και αποτελεί δεσμευτική απόφαση του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, ότι θα διακόψουν την πληρωμή των τόκων και των χρεολυσίων των δανείων», δήλωσε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κάτι τέτοιο θα σήμαινε την αυτόματη κήρυξη της χώρας μας σε χρεωκοπία και την έξοδό της από το Ευρώ. «Και το ξέρουν πολύ καλά! Εκεί θέλουν να πάνε την Ελλάδα. Αυτό είναι το πραγματικό τους σχέδιο. Και το ομολογούν οι ίδιοι», πρόσθεσε.

Ο Γιάννης Τόλιος

 

Πηγή: iefimerida.gr
Print Friendly, PDF & Email