Επιστρέφει η βαρυχειμωνιά με δυνατούς ανέμους και ισχυρές καταιγίδες

Ο ήλιος της Κυριακής θα κρυφτεί και πάλι από σήμερα, Δευτέρα, μιας και σύμφωνα με την ΕΜΥ, η βαρυχειμωνιά επιστρέφει δριμύτερη με τον υδράργυρο να κάνει και πάλι βουτιά κάτω από τους 0 βαθμούς Κελσίου.

Συγκεκριμένα, προβλέπονται τοπικές βροχές στα κεντρικά και νότια της χώρας και πρόσκαιρες καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Χιόνια αναμένεται να πέσουν επίσης στα ορεινά και στα νότια ημιορεινά, ενώ ισχυροί βόρειοι άνεμοι 5 – 7 μποφόρ θα πνέουν σε όλη τη χώρα και στο Ιόνιο θα φτάσουν τα 8 μποφόρ.

Αναλυτικά, νεφώσεις, σποραδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων στα ορεινά θα σημειωθούν στη Μακεδονία και στη Θράκη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο, θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις με καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και χιόνια στα ορεινά.

Σποραδικές βροχές στα νότια και χιόνια στα ορεινά θα σημειωθούν στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο, ενώ ανάλογο θα είναι το σκηνικό στην Κρήτη και στις Κυκλάδες.

Στην Αττική θα πέσουν χιόνια στην Πάρνηθα και βαθμιαία στα υπόλοιπα ορεινά, ενώ το βράδυ είναι πολύ πιθανόν να χιονίσει και στα βόρεια προάστια.

Στη Θεσσαλονίκη τέλος θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.