Σόιμπλε: Ο νικητής των εκλογών θα πρέπει να συνεχίσει στο δρόμο της λιτότητας

«Ο νικητής των εκλογών θα πρέπει να συνεχίσει στο δρόμο της λιτότητας» διαμηνύει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με αποδέκτη κυρίως τον ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει των ελληνικών εκλογών της 25η Ιανουαρίου.

«Όποιος κερδίσει τις εκλογές στην Ελλάδα και σχηματίσει κυβέρνηση, θα πρέπει να παραμείνει στον δρόμο της λιτότητας» υπογραμμίζει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters την Τετάρτη.

«Οι εκλογές δεν θα αλλάξουν τους βασικούς όρους (σ.σ των συμφωνιών)» τόνισε ο κ. Σόιμπλε σε συνέντευξή του στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο N-24.

«Οποιαδήποτε κυβέρνηση και να είναι, οποιοσδήποτε κερδίσει τις εκλογές, θα πρέπει να διασφαλίσει ότι η Ελλάδα –με πολλή αλληλεγγύη από την Ευρώπη- θα συνεχίσει αυτό το δρόμο. Έχει επιτευχθεί μεγάλη πρόοδος» υπογραμμίζει ο γερμανός ΥΠΟΙΚ.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πηγές της γερμανικής εφημερίδας Süddeutsche Zeitung κυρίως η Γερμανία και η Γαλλία, παράλληλα με τις επίσημες σχέσεις τους με την ελληνική κυβέρνηση, διατηρούν τις τελευταίες εβδομάδες επαφές και με τον ΣΥΡΙΖΑ. Το ίδιο συμβαίνει και με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Eurogroup. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από τον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Πηγή: skai.gr