Σατιρίζοντας: Η CIA και το Ποτάμι

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Published on: Jan 14, 2015 @ 0:39

-«Η CIA τα ξέρει όλα! Κι όταν λέμε όλα, εννοούμε ΟΛΑ: Βουνά, λίμνες, θάλασσες, ποτάμια! Ιδίως τα ποτάμια! Μέχρι και τα σιγανά ποταμάκια γνωρίζει! Από που πηγάζουν, που εκβάλουν…»

Αν δεν το καταλάβατε, στην άλλη άκρη του σύρματος ήτανε πoιός άλλος; Ο Πρόεδρος! μάλιστα. Πρωϊ-πρωί. Με τις γεωγραφικές του αναζητήσεις!

-Πρόεδρε, να με συμπαθάς, αλλά η ώρα είναι 7 το πρωϊ! Τι με νοιάζει εάν ξέρει ή δεν ξέρει τα ποτάμια η CIA;  Κανένα καλό μοναστήρι μήπως ξέρεις εσύ να πάω να βρω την ησυχία μου;

-Άκου τώρα και παράτα τα μοναστήρια και τους μοναχούς!  Λοιπόν, όπως σου έλεγα, ΟΛΑ τα ξέρει η  CIA  και συ ξέρεις ότι ξέρω ότι ξέρει!

-Αίντε Πρόεδρε, Ξεραθήκαμε όλοι! Για λέγε να δουμε που θα καταλήξεις…

-Λοιπόν, όπως σου έλεγα…

-Πρόεδρε, όχι πάλι το μπουρ-μπουρ απ την αρχή! Μπες στο παρασύνθημα…

-Ε, να, είναι ένα ποτάμι πάνω στον πλανήτη, για το οποίο η  CIA    δεν γνωρίζει τίποτα! Ούτε από που πηγάζει, ούτε που εκβάλει! Σου λέω τίποτα!

-Ε, και λοιπόν; Έχασε η βενατιά βελόνι! Δεν ξέρει ένα ποτάμι η  CIA!  Εδώ ο γιός μου που πάει Γυμνάσιο ζήτημα είναι εάν γνωρίζει ΕΝΑ ποτάμι πάνω στη γη!..

-Και ξέρεις ποιό είναι το Ποτάμι που δεν ξέρει η CIA ;

-Αλήθεια Πρόεδρε, πες μου σε παρακαλώ ποιό είναι…Έτσι να μου φύγει ένα πλάκωμα που νιώθω στο στήθος!

-Καλα-καλά κορόιδευε εσύ.  Τόσα ξέρεις τόσα γράφεις! Λοιπόν, είναι το ποτάμι του Θεοδωράκη!

-Αμ δεν το λεγες χριστιανέ μου τόση ώρα; Σοβαρά, μιλάς;  Αγνοεί η CIA το ποτάμι του Θεοδωράκη; ΤΟΝ Θεοδωράκη τουλάχιστον, τον γνωρίζει;

-Έχω την υπόνοια ότι πίσω από την άγνοια της CIA, κρύβονται Τζιχαντιστές…

-Γιατί το λες; Εδώ η CIA  δεν ήξερε ότι ο Μπιν Λάντεν θα γκρέμιζε τους πύργους, το ποτάμι του Θεοδωράκη πειράζει που δεν ξέρει;

-Μωρέ πειράζει διότι, σε παρακαλώ, ας πούμε ότι μας παίρνει το ποτέμι, μας παίρνει ο ποταμός. Πού θα μας εκβάλει; Ε; Που;  Θα μας ψάχνουν σ΄όλη την οικουμένη και δεν θα μας βρίσκουν!

-Πρόεδρε, διακρίνω μια μικρή ειρωνία στα λόγια σου ή κάνω λάθος;

-Γιατί, πότε ήσουνα σωστός; Μια ζωή λάθος κάνεις. Αλλά άμα χαθούμε από προσώπου γης θα σου πω εγώ…

-Μπα, Πρόεδρε, δεν ανησυχώ. Θα μας εντοπίσει η CIA !  Όλα τα βλέπει αυτή! Μην κοιτάς που  ΔΕΝ τα λέει! Είναι αυτή μια σιγανοπαπαδίτσα…

-Λες, ε;

-Πρόεδρε, ξέρεις εσύ ότι ξέρω ότι ξέρει!.. Σύμφωνα με έγκυρες Αραβικές πηγές,  Πρόεδρε, ο Ομπάμα κάτι ήξερε κι αυτός που δεν πήγε Παρίσι!  ‘Εμεινε πίσω να φυλάει τον …Πούτιν! Όχι θα τον άφηνε να αλωνίζει από τη Μόσχα και θα έτρεχε στα Παρίσια!..

-Καλό σιγανό ποταμάκι είναι και  ελόγου του!..

-Λες αυτός να ξέρει για το Ποτάμι του Θεοδωράκη;

-Γιατί λες να ξέρει ΤΟΝ  Θεοδωράκη;

-Να και μια φορά που έχεις δίκιο, ανεπρόκοπε δημοσιογράφε!

-Εγώ πάντα δίκιο έχω.  Ο Θεοδωράκης μου λες τι τό θελε το “Ποτάμι”;

-‘Εμαθε πως η Κομισιόν θα χρηματοδοτήσει τα …ακίνητα και έσπευσε να επωφεληθεί! Έτσι κι αλλιώς μια ζωή ακίνητος είναι! Όπως και το “Ποτάμι” του!