Η λέξη του Ομπάμα που θα μείνει στην ιστορία

«Η ομιλία του Ομπάμα ήταν πάνω από 6.000 λέξεις. Μία όμως θα γράψει ιστορία», γράφει η ιστοσελίδα Times αναφορικά με την ετήσια ομιλία του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα για την «Κατάσταση της Ένωσης».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ σχολίασε πολλά γεγονότα κατά την ομιλία του. Αναφέρθηκε στη διπλωματία στο Ιράν, μίλησε για την αποτυχία της αμερικανικής πολιτικής στην Κούβα, για την φορολόγηση των πλουσίων, για την οικονομική κρίση στις ΗΠΑ. Όμως μία αναφορά του προκάλεσε την αντίδραση όλων και έσπασε ένα ταμπού αιώνων.

«Αυτό που θα γράψει ιστορία είναι η λέξη διεμφυλικός. Ο Ομπάμα είπε : “Σεβόμαστε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια” και χρησιμοποίησε τις λέξεις λεσβία και γκέι», γράφει η ιστοσελίδα και προσθέτει:

«”Γι’ αυτό υπερασπιζόμαστε την ελευθερία του λόγου και τους πολιτικούς κρατούμενους. Γι΄αυτό καταδικάζουμε τις διώξεις κατά των γυναικών ή των θρησκευτικών μειονοτήτων, ή των ανθρώπων που είναι λεσβίες, γκέι, αμφιφυλόφιλοι ή διεμφυλικοί. Το κάνουμε όχι γιατί είναι το σωστό, αλλά γιατί μας κάνει πιο ασφαλείς” τόνισε ο Ομπάμα».

«Και με αυτόν τον τρόπο έγινε ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που συμπεριέλαβε στην ομιλία του τις συγκεκριμένες λέξεις και μίλησε για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων», σχολιάζει η ιστοσελίδα.