Δραγασάκης: Δε θα δεχθούμε τη διορία της 28ης Φεβρουαρίου

Για την επόμενη μέρα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου μίλησε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος τόνισε ότι μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει χρόνο.

Μιλώντας στο “Βήμα FM”, ο κ. Δραγασάκης υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δεχθεί τη διορία της 28ης Φεβρουαρίου. Ημερομηνία κατά την οποία εκπνέει το τρέχον πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας.

Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει χρόνο για να μπορέσει να προετοιμάσει τις δικές της προτάσεις που αφορούν: το νέο πλαίσιο δημοσιονομικών στόχων, το εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων και το δημόσιο χρέος.

Όταν ρωτήθηκε για πόσο χρόνο μιλά, είπε ότι ο χρόνος θα τεθεί υπό συζήτηση.

“Είναι δυνατόν η νέα κυβέρνηση να κάνει συγκεκριμένες προτάσεις, χωρίς να λάβει στα χέρια της τα στοιχεία για το δημόσιο ταμείο;” αναρωτήθηκε.

“Από τη Δευτέρα θα έχουμε μία άλλη μέρα, μία κυβέρνηση με δικό της πρόγραμμα και όχι αντίγραφο προγράμματος που της επιβάλλουν οι Ευρωπαίοι” είπε. Τα πράγματα αλλάζουν, δήλωσε και συμπλήρωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μόνη της και ότι ούτε η Ελλάδα είναι μόνη της.

Ερωτηθείς εάν θα θέσει θέμα δημοψηφίσματος είπε ότι το δημοψήφισμα τίθεται την Κυριακή και πρόσθεσε ότι η εκτίμησή του είναι ότι ο λαός θα καταδικάσει τα μνημόνια.