Τσίπρας: Απέχουμε μισό βήμα από την αυτοδυναμία

Πάτρα

Καθαρή και ισχυρή εντολή διακυβέρνησης, «μια μεγάλη και ευρεία νίκη» όπως είπε, ζήτησε από την Πάτρα ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε βέβαιος για τη νίκη του κόμματός του την Κυριακή, λέγοντας ότι «απέχουμε μόλις μισό βήμα από την αυτοδυναμία» και ζήτησε «να μην πάει καμία ψήφος χαμένη».

«Με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία, ψηφίστε την Κυριακή για τη δική σας αυτοδύναμη κυβέρνηση. Αυτοδύναμος ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ισχυρή Ελλάδα. Ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Δεν ζητάμε αυτοδυναμία αλαζονείας. Δεν ζητάμε λευκή επιταγή. Ζητάμε, όμως, καθαρή και ισχυρή εντολή για να υλοποιήσουμε το «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» πρόσθεσε.

«Όσο πιο μεγάλη η στήριξή σας στον ΣΥΡΙΖΑ, όσο πιο ισχυρή η κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο πιο βέβαιο ότι την Δευτέρα τελειώνουν οι περικοπές, η λιτότητα και τα Μνημόνια. Τόσο πιο δυνατή η Ελλάδα στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές» συμπλήρωσε οι κ. Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποίησε ότι χωρίς καθαρή και ισχυρή εντολή στο κόμμα του «οι δυνάμεις του μνημονιακού κατεστημένου, παλιότερες ή νεότερες, θα επιχειρήσουν να μας εγκλωβίσουν».

«Οι εκπρόσωποι της τρόικας και της ολιγαρχίας παίζουν το τελευταίο τους χαρτί. Επιδιώκουν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ χωρίς αυτοδυναμία» υποστήριξε. «Μας θέλουν χωρίς κοινοβουλευτική πλειοψηφία όμηρους της δικής τους στήριξης, ώστε να νοθεύσουν το πρόγραμμά μας» είπε.

«Το plan B της τρόικας και της ολιγαρχίας είναι να βάλουν εγγυήτριες δυνάμεις στη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό εννοούν όταν αυτοπροβάλλονται ως δήθεν εγγυητές της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας» δήλωσε ο κ. Τσίπρας προσθέτοντας ότι «με τη τρόικα δε συγκυβερνάμε» και «ούύτε εκπροσώπους των απόψεων της τρόικα θα δεχθούμε να έχουμε στο υπουργικό μας συμβούλιο».

«Γι’ αυτό σας καλούμε να μην αφήσετε καμία ψήφο να πάει χαμένη. Την Κυριακή ψηφίζουμε για την Ελλάδα. Απέχουμε μόλις μισό βήμα από την αυτοδυναμία. Αυτό το βήμα θα το ολοκληρώσουμε, όλες και όλοι μαζί, την Κυριακή. Και την Δευτέρα σχηματίζουμε κυβέρνηση της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας που έχει ενωθεί με το ΣΥΡΙΖΑ για να αλλάξει την Ελλάδα» υπογράμμισε.

«Ο μόνος που θα χρεοκοπήσει είναι ο Σαμαράς και η ΝΔ»

Επιτιθέμενος στους κομματικούς του αντιπάλους, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «κάθε μέρα που περνάει επιβεβαιώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντί του δεν έχει μια κεντροδεξιά, συντηρητική παράταξη» αλλά «μια έξαλλη ακροδεξιά, φίλων του κ. Σαμαρά. Που αναμασά συνθήματα της χούντας και επαναφέρει την εμφυλιοπολεμική μισαλλοδοξία. Που προκαλεί αποστροφή σε κάθε μετριοπαθή και δημοκρατικό πολίτη».

«Το κόμμα του κ. Σαμαρά με τα πρωτοκλασάτα στελέχη της παλιάς ΕπΕΝ και του ΛΑΟΣ, δεν έχει δυστυχώς καμία σχέση με τη κεντροδεξιά παράταξη που αναγνώρισε το Κομουνιστικό Κόμμα. Αυτός είναι ο κ. Σαμαράς και αυτό το κόμμα που κατάντησε τη Νέα Δημοκρατία. Αντί για επιχειρήματα φόβος, τρομοκρατία και κομουνιστικός κίνδυνος» είπε.

Αναφερόμενος σε τηλεοπτικό σποτ της ΝΔ με το οποίο, όπως είπε, «διαφημίζουν και προπαγανδίζουν τη χρεοκοπία της χώρας», δήλωσε ότι πρόκειται για τους «τους μύχιους πόθους τους» και υπογράμμισε: «Τους διαβεβαιώνουμε λοιπόν, ότι θα διαψευστούν οικτρά».

«Η Ελλάδα από Δευτέρα γυρίζει σελίδα και προχωράει μπροστά σε ένα μέλλον γεμάτο ελπίδα και αισιοδοξία. Αν θέλετε όμως μια ασφαλή πρόβλεψη για το τι θα γίνει από Φλεβάρη, αυτή δε θα είναι ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει. Είναι ότι στη Νέα Δημοκρατία θα ψάχνουν για αρχηγό. Γιατί ο μόνος που θα έχει χρεοκοπήσει θα είναι ο κ. Σαμαράς και η ακροδεξιά παρέα του, που μας κυβερνούσε τόσα χρόνια» τόνισε.

Προειδοποίησε δε τον κ. Σαμαρά «να μην τολμήσει να κλείσει αυτές τις μέρες, ευνοϊκά για φίλους και συμβούλους του, υποθέσεις από τη λίστα Λαγκάρντ, τα εμβάσματα εξωτερικού και άλλες φορολογικές υποθέσεις. Εάν το αποτολμήσει, να γνωρίζουν όλοι ότι, από τη Δευτέρα, οι αρμόδιες φορολογικές και δικαστικές αρχές θα τις επανεξετάσουν. Δεν θα τους σώσει ο καταστροφέας εγγράφων, που μόλις πριν από λίγες μέρες προμηθεύτηκε το Μέγαρο Μαξίμου. Τα ίχνη της παρανομίας δεν σβήνουν».

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα τιμήσει τις δεσμεύσεις της προς τον ελληνικό λαό, επισήμανε παράλληλα ο Αλέξης Τσίπρας, αναφέροντας πως «έχουμε δεσμευτεί ότι θα εφαρμόσουμε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, πριν και ανεξάρτητα από την έναρξη και την έκβαση της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές».

Τόνισε ακόμη πως «έχουμε δεσμευτεί ότι θα προστατεύσουμε τις τραπεζικές καταθέσεις και συναλλαγές», προσθέτοντας ότι «κανένας νέος φόρος δεν θα επιβληθεί».

Οι υποψήφιοι των Οικολόγων Πράσινων 

Την πεποίθηση τους ότι μπορούν να συνδράμουν μια κυβέρνηση της Αριστεράς σε ό,τι αφορά τα περιβαλλοντικά ζητήματα, διατύπωσαν οι Οικολόγοι Πράσινοι παρουσιάζοντας τους υποψήφιους που υποστηρίζουν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στην Αττική.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι στις εκλογές συμπαρατάσσουν με τους συνδυασμούς του ΣΥΡΙΖΑ παλαιοτέρα και νέα στελέχη τους σε διάφορες περιφέρειες της χώρας. Μεταξύ των υποψήφιων στην Αττική: η Σωτηρία Ακρίβου, ο Σταύρος Αγογλωσσάκης, η Δέσποινα Αλάτση, ο Γιώργος Δημαράς, ο Κώστας Καλογράνης και ο Ορέστης Κολοκούρης.

Newsroom ΔΟΛ