Βενιζέλος: Χονδροειδής παρερμηνεία της απόφασης της ΕΚΤ από τον κ. Τσίπρα

Για “χονδροειδή παρερμηνεία των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας”, κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, από το βήμα της συγκέντρωσης στην Ξάνθη, με την οποία έκλεισε την προεκλογική του εκστρατεία, ενώ δήλωσε πως το κόμμα του είναι έτοιμο να κάνει τη “μεγάλη έκπληξη” των εκλογών.

“Η Ελλάδα θα είναι μέσα στο πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο κ. Ντράγκι;” αναρωτήθηκε ο κ. Βενιζέλος και απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα είπε: “Δεν καταλαβαίνει το μήνυμα, ότι όλοι περιμένουν την προσαρμογή, τη συμμόρφωση στις δεσμεύσεις;”

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε “τερατογένεση”, τυχόν συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Ελληνες και αναφέρθηκε στο προεκλογικό σποτ με το αεροπλάνο, λέγοντας: “Επειδή είπαμε πολλά για το αεροπλάνο που θα πάει στο Βερολίνο και δεν μας θέλει στο πιλοτήριο, γιατί εμείς είμαστε μνημονιακοί, το εισιτήριο του θα είναι μονής κατεύθυνσης (one way), γιατί αυτό είναι εύκολο. Μπορεί να πάει μόνος. Πως θα γυρίσει μετά τη διαπραγμάτευση; Μήπως πάμε να τον φέρουμε εμείς; Αλλά, για σκεφτείτε να πρέπει να πάει με το τρενάκι του κ. Καμμένου. Θα αργήσει πάρα πολύ, θα περάσει ο χρόνος”.

Ο κ. Βενιζέλος επιτέθηκε στη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε ότι οδηγούν σε μια “τυφλή και αδιέξοδη σύγκρουση”. Για τη Ν.Δ. είπε ότι “εκπροσωπεί τον ακραίο εκφοβισμό κι έχει οδηγηθεί στις πιο συντηρητικές και ακραίες εκδοχές της τις τελευταίες μέρες”.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι εκπροσωπεί έναν “δημαγωγικό και αφελή εφησυχασμό και ούτε λίγο ούτε πολύ μας λέει ότι και πάλι ωραίοι είμαστε, δεν έχουμε ανάγκη από τίποτε, έχουμε όσο χρόνο θέλουμε μπροστά μας, δεν μας πιέζει τίποτε, δεν έχουμε προθεσμίες, μπορούμε αιώνια εγκλωβισμένοι στο Μνημόνιο”.

Σχετικά με το ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε ότι δεν επιθυμεί να είναι “κυβερνητικός μπαλαντέρ” και σημείωσε: “Δεν είμαστε μπαστακωμένοι σε κυβερνητικές καρέκλες. Αν δεν μας θέλουν αυτοί μια, δεν τους θέλουμε εμείς δύο. Το ΠΑΣΟΚ δεν πάσχει από κανένα κυβερνητισμό. Είμαστε δύναμη εθνικής ευθύνης”.

Σε ότι αφορά τις δημοσκοπήσεις, είπε ότι το ΠΑΣΟΚ “δίνει μάχη” απέναντι τους. “Αυτή η πλάκα να σταματήσει”, είπε και πρόσθεσε πως από τη Δευτέρα το ΠΑΣΟΚ θα ανοίξει τον “φάκελο” των δημοσκοπήσεων και θα πάει σε βάθος το ζήτημα.