Πέθανε ο δικός μας μεγάλος Έλληνας τραγουδιστής Ντέμης Ρούσσoς

images.watchit.grΣε ηλικία 69 ετών πέθανε ο γνωστός τραγουδιστής Ντέμης Ρούσσος, μετά από μακρόχρονη νοσηλεία σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Την είδηση επιβεβαίωσε τόσο το νοσοκομείο Υγεία, όσο και η κόρη του Έμιλι, μιλώντας στη Figaro.

Η Έμιλι δήλωσε ότι ο Ντέμης Ρούσσος πέθανε τα ξημερώματα της Κυριακής.

Τον θάνατο του διάσημου τραγουδιστή είχε ανακοινώσει πρώτος ο παρουσιαστής Νίκος Αλιάγας μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.

Ο διεθνούς φήμης έλληνας καλλιτέχνης μετρούσε εκατομμύρια πωλήσεις και πολυάριθμες επιτυχίες.

Γεννημένος στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου από έλληνες γονείς, ο Αρτέμης Ρούσσος -γνωστός ως Ντέμης-, σημείωσε μεγάλη επιτυχία με τους «Aphrodite’s child», ερμηνεύοντας τραγούδια όπως τα «Rain and tears»,  τα οποία σημείωναν επιτυχία σε όλο τον κόσμο.

Μετά τους Aphrodite’s Child ακολουθεί σόλο καριέρα και σημειώνει επιτυχία τόσο στη Γαλλία, όσο και στο εξωτερικό.

Ανάμεσα στις μεγάλες του επιτυχίες ήταν το Forever and Ever, τα My Friend the Wind, My Reason, Velvet Mornings, Goodbye my love Goodbye, Someday Somewhare.

Τα τραγούδια κυκλοφόρησαν σε διάφορες γλώσσες.
Το 1982 εξέδωσε το βιβλίο ‘A Question of Weight’ (“Είναι θέμα βάρους”), μαζί με την Veronique Skawinska, στο οποίο ασχολήθηκε με το θέμα της παχυσαρκίας.

Μετά από μια περίοδο σιωπής και κλινικής κατάθλιψης τη δεκαετία του ’80, επανήλθε το 1993 με το Insight (γνωστό και ως Morning has Broken) και συνεργάστηκε με την ολλανδική εταιρεία BR Music για την παραγωγή των δίσκων Immortel, Serenade και In Holland, χρησιμοποιώντας ποικίλα εθνικά και ηλεκτρονικά στυλ.

Το 1985, ο Ρούσσος πέφτει θύμα αεροπειρατείας, αλλά όταν οι αεροπειρατές συνειδητοποιούν ποιος βρισκόταν στο αεροσκάφος, αποφάσισαν να γιορτάσουν εν πτήσει τα γενέθλιά του.

Συνεχίζοντας τις ηχογραφήσεις και τις περιοδείες, την άνοιξη του 2002 έκανε μια επιτυχημένη περιοδεία στην Αγγλία.