Σε «στενή» συνεργασία με τη νέα ελληνική κυβέρνηση προσβλέπουν οι ΗΠΑ

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε, ότι ελπίζει σε «στενή» συνεργασία με την επόμενη ελληνική κυβέρνηση.

«Συγχαίρουμε την Ελλάδα για την ομαλή διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών», δήλωσε ο Μαρκ Στρο, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, της υπηρεσίας εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης του Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ινδία.

«Ελπίζουμε ότι θα συνεργασθούμε στενά με την επόμενη κυβέρνηση», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, συγχαρητήρια στον Αλέξη Τσίπρα έδωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, και δεσμεύτηκε να συνεργαστεί μαζί του για να υπάρξει ανάπτυξη και σταθερότητα στην ευρωζώνη.

Με τον κ. Τσίπρα επικοινώνησε για να τον συγχαρεί ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος του ανέφερε, ότι θα επισκεφθεί την Αθήνα μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

Συγχαρητήρια στον κ. Τσίπρα έδωσε και η κυβέρνηση της Κύπρου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης ευχήθηκε ο κ. Τσίπρας να μπορέσει να υλοποιήσει όσα υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό, αν και παρατήρησε ότι «όλοι γνωρίζουμε τι είναι η τρόικα».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέϊβιντ Κάμερον διατύπωσε την εκτίμηση, ότι το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα ενδέχεται να εντείνει την οικονομική αβεβαιότητα στην Ευρώπη.

Επιπλέον, συγχαρητήρια τηλεφωνήματα δέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τους αρχηγούς των κομμάτων, αλλά και τον Ευρωπαίο Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο.