Σαββατιάτικη Εκδήλωση στη χιονισμένη Βιέννη‏

Panos Evangelopoulos

Καλημέρα από την Βιέννη. Μία τρομερή χιονοθύελλα έχει ξεσπάσει από το ξημέρωμα. Άνεμοι τόσο ισχυροί, γεμάτοι χιόνι που όχι μόνον άφθονα αλλά σχεδόν μετά μανίας σκορπούν στους δρόμους και στα πάρκα της Βιέννης. Τα κλαριά των δένδρων κυριολεκτικά χορεύουν από την ένταση των ανέμων που νομίζεις ότι οι άνεμοι έρχονται από όλες τις κατευθύνσεις. Το χιόνι έχει σκεπάσει τα πάντα ενώ τα τρομαγμένα πουλιά που ψάχνουν μια γωνιά να κρυφθούν, μόλις κάτι βρουν στις περίτεχνες γωνίες των παλαιών κτιρίων της Βιέννης αμέσως λουφάζουν σχηματίζοντας σχεδόν στρογγυλούς μαύρους σβώλους σε σχηματισμό συνολικής άμυνας μέχρι να περάσει η χιονοκαταιγίδα.GetAttachment (2)

Όμως η φωτογραφία που σας στέλνω είναι από την χθεσινοβράδινη Σαββατιάτικη πολύ θερμή εκδήλωση του Κυπριακού Πολιτιστικού Κέντρου Βιέννης που έλαβε χώρα στην PralatenSaal με κορυφαίο πρωταγωνιστή τον τραγουδιστή μας Κύρο Πατσαλίδη.

Ήταν μια βραδιά γεμάτη μουσική και τραγούδι που έκλεισε με μια καταπληκτική δεξίωση που έδωσε σε όλους μας την ευκαιρία να βρούμε και να μιλήσουμε με τόσους γνωστούς και φίλους!

Το πιο ισχυρό όμως σημείο της εκδήλωσης που όλοι αποκομίσαμε ήταν η ενότητα του Ελληνισμού να αντιμετωπίσει και αυτή την καταιγίδα την οικονομική που μας έχει βρει και να την αφήσει πίσω σαν ένα περαστικό καιρικό φαινόμενο όπως τόσες χιλιάδες χρόνια ο Ελληνισμός ξέρει να κάνει!

Καλύτερο παράδειγμα από την κοινότητα των Ελλήνων στη Βιέννη δεν μπορεί να υπάρξει αφού από τα προεπαναστατικά χρόνια μέχρι σήμερα παραμένει ισχυρή, πολυπληθής και εξαιρετικά δημιουργική!!!

Και από αύριο από την ψυχρή και παγωμένη Βιέννη στην θερμή Ινδία ξεκινώντας από το Νέο Δελχί.