Μαζί στις Βρυξέλλες Τσίπρας, Δραγασάκης και Βαρουφάκης

Αθήνα

Αναχώρησε για τις Βρυξέλλες με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος η κυβερνητική αποστολή με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Τον κ. Τσίπρα συνοδεύουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, αλλά και ο αμερικανός καθηγητής Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ.

Αν και η Σύνοδος Κορυφής των ευρωπαίων ηγετών είναι αύριο, Πέμπτη, ο  πρωθυπουργός μεταβαίνει μια ημέρα νωρίτερα στις Βρυξέλλες, προκειμένου να παρακολουθήσει επί βελγικού εδάφους τα τεκταινόμενα στο έκτακτο Eurogroup.

Μαζί του και ο κ. Δραγασάκης, ο οποίος θα έχει επιτελικό ρόλο στις σημερινές διαπραγματεύσεις και ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες θα συνοδεύσει τον πρωθυπουργό και στην αυριανή Σύνοδο.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης θα συνοδεύεται στο σημερινό έκτακτο Eurogroup από τον πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνώμων Γιώργο Χουλιαράκη, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες ήδη από τη Δευτέρα.

Ο κ. Βαρουφάκης συνοδεύεται από τον άτυπο σύμβουλό του, αμερικανό καθηγητή Τζέιμς  Γκάλμπρεϊθ, ο οποίος θα μεταβεί στις Βρυξέλλες με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος. Στη βελγική πρωτεύουσα βρίσκεται ήδη η ειδική σύμβουλος του υπουργού η γνωστή οικονομολόγος και πρώην βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, Έλενα Παναρίτη.Θανάσης Κουκάκης

Newsroom ΔΟΛ