Οργή στην Τουρκία για την άγρια δολοφονία 20χρονης φοιτήτριας

Στους δρόμους βγήκαν χιλιάδες γυναίκες στην Τουρκία προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την άγρια δολοφονία νεαρής φοιτήτριας που φέρεται να έπεσε θύμα απόπειρας βιασμού από οδηγό λεωφορείου.

Η αστυνομία ανακάλυψε την απανθρακωμένη σορό της 20χρονης Οτζεκάν Ασλάν σε κοίτη ποταμού στην επαρχία Μερσίν την Παρασκευή.

Για την άγρια δολοφονία της νεαρής φοιτήτριας Ψυχολογίας έχουν συλληφθεί ο οδηγός λεωφορείου, ο πατέρας του και ένας φίλος του.

Ο Τούρκος πρόεδρος και ο πρωθυπουργός εξέφρασαν τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια της 20χρονης και ο Αχμέντ Νταβούτογλου υποσχέθηκε ότι οι τουρκικές αρχές θα τιμωρήσουν τους δράστες του εγκλήματος.

Η 20χρονη κοπέλα απήχθη την Τετάρτη, ενώ γύριζε στο σπίτι της. Ο οδηγός του λεωφορείου φέρεται ότι προσπάθησε να τη βιάσει και εκείνη τον απέκρουσε με σπρέι πιπεριού. Η κοπέλα βρέθηκε μαχαιρωμένη και χτυπημένη στο κεφάλι με έναν σιδερένιο σωλήνα.

Η βαρβαρότητα της δολοφονίας προκάλεσε κατακραυγή σε όλη την Τουρκία. Χιλιάδες γυναίκες οργάνωσαν διαδηλώσεις σε διάφορες πόλεις το Σάββατο, μεταξύ των οποίων η Άγκυρα, η Κωνσταντινούπολη και η Μερσίν. «Αρκετά, πρέπει να σταματήσει η δολοφονία των γυναικών» έγραφαν τα πανό των διαδηλωτών.

Newsroom ΔΟΛ