Τζιχαντιστές ετοιμάζουν επιθέσεις σε πρεσβείες στην Τουρκία;

Προειδοποίηση ότι περίπου 3.000 τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους βρίσκονται στην περιοχή περί το Κομπάνι και προσπαθούν να μπουν στην Τουρκία, εξέδωσαν οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες (ΜΙΤ), σύμφωνα με δημοσίευμα της Hurrriyet.

Μάλιστα, όπως σημειώνει η ΜΙΤ σε σχετικό έγγραφο της προς την αστυνομία και τη χωροφυλακή, με ημερομηνία 3 Φεβρουαρίου 2015, οι τζιχαντιστές ενδεχομένως να ετοιμάζουν ένοπλες ή βομβιστικές επιθέσεις κατά διπλωματικών αποστολών ξένων χωρών, που βρίσκονται στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη.

Πρόκειται για Σύρους και Ιρακινούς που εντάχθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος και αυτή τη στιγμή σχεδιάζουν να περάσουν στην Τουρκία με προορισμό τα Άδανα, την Άγκυρα, την Πόλη και την επαρχία Χατάι (γνωστή ως σαντζάκι της Αλεξανδρέττας κατά την Οθωμανική Αυτοκρατορία).

Σύμφωνα με πληροφορίες των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, στη χώρα βρίσκονται ήδη ηγετικά στέλεχη της τρομοκρατικής οργάνωσης που ευθύνονται για παλαιότερες επιθέσεις. Κάποιοι από αυτούς, σημειώνει η ΜΙΤ, Σύροι και Παλαιστίνιοι υπήκοοι ηλικίας 17-25 ετών μπήκαν ως πρόσφυγες στην Τουρκία, με στόχο να προχωρήσουν στην Ευρώπη μέσω Βουλγαρίας προκειμένου να εξαπολύσουν τρομοκρατικές επιθέσεις.

πηγή:pontos-news.gr