Αντιρρήσεις στο Κυβερνητικό Συμβούλιο για τη λίστα Βαρουφάκη

Σχεδόν τρείς ώρες κράτησε η συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου, το οποίο δεν είναι τίποτε άλλο από ένα μίνι – υπουργικό συμβούλιο με τους κορυφαίους υπουργούς να συμμετέχουν σε αυτό.

Ισως η συνεδρίαση να ήταν εξίσου οδυνηρή με τα Eurogroup των προηγούμενων ημερών για τον Γιάνη Βαρουφάκη αφού σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δέχθηκε πυρά από τους συενδέλφους του υπουργούς για όσα περιέχονται στην λίστα και επι της ουσίας δεν έχουν καμία σχέση με τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή η συζήτηση ήταν εοικοδομητική στο Κυβερνητικό Συμβούλιο, αλλά… διατυπώθηκαν επί μέρους επιφυλάξεις.

Σύμφωνα δε με άλλες πηγές, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης εξέφρασε αντιρρήσεις, ενώ προηγουμένως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης ενημέρωσαν τα μέλη του οργάνου, σχετικά με τις διαπραγματεύσεις και τη σύνταξη της λίστας.

Αρκετοί υπουργοί έθεσαν διευκρινιστικές ερωτήσεις στους κυρίους Τσίπρα και Βαρουφάκη, ενώ κατά τη συζήτηση έγινε ευρεία ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις προτεραιότητες της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα και το νομοθετικό έργο που ακολουθεί. Η κυβέρνηση αναμένει πρώτα την ψήφιση της συμφωνίας από τα κοινοβούλια των κρατών-μελών της ΕΕ και στη συνέχεια θα αποφασιστεί η διαδικασία στο ελληνικό κοινοβούλιο, είπε η ίδια κυβερνητική πηγή.

newsIt.gr